У Львові може поменшати туристичних «Чудо-бусів»

Вчора, 11 червня, у Львівській міській раді відбулись громадські слухання проекту рішення виконавчого комітету «Про затвердження Порядку щодо надання погоджень на в’їзд туристичних транспортних засобів до пішохідних зон міста та затвердження місць стоянок для відповідних транспортних засобів. Інформує кореспондент Дивись.Інфо.

Позаштатний радник міського голови Олег Шмід розповів, що порядок в’їзду в пішохідну зону міста уже затверджений виконкомом ЛМР, однак він стосується мешканців та спецтранспорту.

«У документі вказано, що право в’їзду мають туристично-атракційні транспортні засоби згідно з встановленим порядком, але сам порядок не розписаний, бо він би був занадто громіздкий. У зв’язку з цим та збільшенням напливу туристів, виникла потреба розробити Порядок надання погоджень. Йдеться насамперед про такі транспортні засоби як “Чудо-поїзд”, “Чудо-бус”, кінні карети і візки, електромобілі, велосипедні таксі, прогулянкові багатомісні велосипеди тощо», - повідомив Олег Шмід.

За словами Олега Шміда, порядок надання погоджень на в’їзд передбачає двоступеневу процедуру та включає два аспекти – безпеку та доцільність. Туристично-атракційні транспортні засоби подають свою заявку на розгляд комісії з безпеки руху, яка вивчає організацію дорожнього руху і місця стоянки.

«Наступним кроком буде погодження комісії туристичного навантаження на центральну частину міста, яку ще мають створити рішенням виконкому. Її члени вивчатимуть доцільність тої чи іншої атракції. А до 18 липня 2015 року ця комісія розробить концепцію туристичного навантаження в центральній частині Львова», - розповів радник міського голови.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: