У Львові триває футбольний турнір миру

Благодійний Фонд «Карітас-Львів УГКЦ» організував турнір з міні-футболу для дітей, віком 12-14 років. Турнір розпочався 9 червня і триватиме до 11 червня на футбольному полі львівської парафії Пресвятої Богородиці Володарки України, що на вул. Новознесенській, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

У турнірі беруть участь команди львівських парафій: Пресвятої Богородиці Володарки України, Воскресіння Господа Нашого Ісуса Христа, Різдва Пресвятої Богородиці, святих Ольги і Єлизавети, Благовіщення Пресвятої Богородиці, а також команда Карітасу Львова.

Кожна команда матиме можливість зіграти 5 матчів. Всі учасники будуть нагороджені пам’ятними грамотами, переможці – футбольними кубками.

«Мрію проводити такі турніри двічі на рік. Заохочую, щоб у них брало участь більше львівських парафій, принаймні десять. Також можна організовувати матчі для різних вікових категорій. Учасники команд – не професійні футболісти, а любителі, які також активно допомагають на парафії: члени вівтарних дружин, братств та інших церковних спільнот», - зазначив директор львівського Карітасу отець Андрій Сенейко.

В умовах неоголошеної війни, що ведеться проти українського народу, це спортивне дійство отримало назву «Турнір Миру», який заохочує всіх футболістів до гуманної гри між собою. Адже футбол – це командна гра, яка вимагає від її учасників взаєморозуміння, спільних дій, мобілізації духовних, психічних і фізичних сил. Подібний турнір вже був проведений восени минулого року.

Поле для міні-футболу було обладнане понад 5 років тому. Проведено дренаж, настил, освітлення, є відповідна загорода. Отець Зеновій Хоркавий, парох храму Пресвятої Богородиці Володарки України, розповідає, що тут постійно проходять матчі. Сама парафія має футбольні команди різних вікових груп.

«Знесіння – це промисловий район, де є діти, що не мають достатньої батьківської уваги і тому схильні до шкідливих звичок. Футбол – чудова альтернатива, яка допомагає вести здоровий спосіб життя», - додав парох храму Пресвятої Богородиці Володарки України отець Зеновій Хоркавий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: