Прийняті бюджетним комітетом рішення важливо втілити у життя, - Синютка

Комітет Верховної ради України з питань бюджету підтримав усі запропоновані ініціативи Львівської обласної державної адміністрації. Про це сказав голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка під час брифінгу за підсумками виїзного засідання  комітету Верховної ради України з питань бюджету, яке відбулося у суботу, 13 червня, у Львові, інформує прес-служба ЛОДА.

"Ми розраховуємо на те, що Львівщина отримуватиме стабільне фінансуваня, - зазначив Олег Синютка. - Дуже важливо, щоби прийняті сьогодні рішення, втілили у життя. Тоді обсяг коштів для розвитку наших громад буде дуже суттєвим".

Зокрема, йдеться про виділення коштів на реконструкцію Львівського онкологічного центру (15 млн грн.) та на ремонт Львівської обласної клінічної лікарні (30 млн грн.). Особливу увагу депутати звернули на проблему реконструкції  Львівського обласного клінічного перинатального центру. Учасники засідання вирішили звернутися до Міністрества фінансів України про перенесення на третій квартал цього року надання 45 млн грн. з державного бюджету на будівельні роботи з відновлення цієї медичної установи, щоби область встигла до кінця року освоїти кошти.

Серед пропозицій, прийнятих на засіданні комітету, підтримано виділення Львівщині з держбюджету 45 млн грн. на погашення кредиторської заборгованості минулих років та збільшення обсягів субвенцій на освіту (190,2 млн грн.), охорону здоров’я (174,3 млн грн.) і надання додаткового ресурсу для інших галузей бюджетної сфери (88,8 млн грн.).

Окрім того, під час засідання також заслухали виконання місцевих бюджетів Львівської області в умовах децентралізації. "П'ять місяців сьогодні засвідчили, що є позитивна динаміка наповнення місцевих бюджетів. Отже стратегічний напрямок обрано правильно. В державному бюджеті повинно бути максимум 20% коштів, а решта 80% – на місцях", - підсумував перший заступник голови комітету Верховної ради України з питань бюджету Василь Амельченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: