Синютка озвучив нардепам з бюджетного комітету основні потреби Львівщини

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка окреслив основні питання, що необхідно першочергово вирішити для розвитку Львівщини. Про це йшлося під час виїзного засідання комітету Верховної ради України з питань бюджету, яке відбувається у суботу, 13 червня, у  Львові, інформує прес-служба ЛОДА.

Олег Синютка зазначив, що обласна державна адміністрація звертається до народних депутатів з проханням підтримати і прискорити розгляд у Кабінеті Міністрів України, міністерствами та відомствами важливих питань з ремонту доріг.

Окрім цього, керівник Львівщини наголосив, що при формуванні проекту Державного бюджету України на 2016 рік обласна державна адміністрація пропонує передбачити кошти на реконструкцію будівель Національного театру імені Марії Заньковецької, реконструкцію приміщень перинатального та онкологічного центрів, збереження об’єктів культурної спадщини, значна частина яких зосереджена саме на Львівщині.

"Сьогодні члени бюджетного комітету мали можливість порівняти дві перлини Львівщини, а саме Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької і Національний театр імені Марії Заньковецької та особисто пересвідчитися, що драматичний театр потребує фінансової підтримки", - наголосив керівник Львівщини.

Також, за словами Олега Синютки, важливими для області є розгляд питань із погашення у 2015 році кредиторської заборгованості Державного бюджету України за виконанні роботи та надані послуги у минулих роках, виділення додаткових асигнувань з державного бюджету на утримання бюджетних установ у зв’язку зі зростанням індексу інфляції, підвищенням цін і тарифів.

Очільник Львівської обласної адміністрації наголосив на тому, що після засідання транспортного комітету ВРУ, яке відбулося у Львові у березні цього року, вдалося реалізувати низку стратегічних для Львівщини проектів. "На сьогодні Львівщина не обділена увагою. Проте зустрічі з послами та керівниками міністерств відкривають можливості, а на засіданні бюджетного комітету, я сподіваюся, приймуть конкретні рішення", - сказав Олег Синютка.

За словами народного депутата України Богдана Дубневича, вперше виїзне засідання Бюджетного комітету Верховної ради України відбувається у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: