У Львові відбулася урочиста церемонія підняття Державного прапора України (фото)

12 червня 2015 року за чудової сонячної погоди в сквері перед приміщенням Львівської обласної ради та Львівської облдержадміністрації за участю представників влади, депутатського корпусу, уславлених олімпійців та паралімпійців Львівщини, представників Олімпійської ради Львівщини, ветеранів спорту, керівників спортивних організацій, вихованців Львівського училища фізичної культури, юних спортсменів, численних журналістів відбулася урочиста церемонія Підняття Державного прапора України та прапора НОК України з нагоди відкриття І Європейських Ігор «Свято Олімпійського Прапора», повідомила Дивись Інфо Оксана Вацеба.

З метою привернення уваги мешканців України до цієї важливої спортивної події, пропагування гуманістичних ідеалів спорту й оліміпізму, у всіх містах нашої країни й у т.ч. на Львівщині, вже традиційно, відбуваються урочисті церемонії підняття Державного Прапора України та прапора Національного олімпійського комітету України.

На теперішньому святі особливими оплесками усі присутні вітали уславлених спортсменів Львівщини, серед яких: Олімпійський чемпіон Олександр Петрів (кульова стрільба), учасники Ігор Олімпіад та зимових Олімпійських Ігор львів’яни Роман Бундз (веслування), Олексій Демянюк (легка атлетика), Вікторія Ленишин (художня гімнастика), Валерій Савін (стрибки на лижах з трампліна), Христина Опьола (гірськолижний спорт), Андроій Кісь, Олег Жеребацький, Роман Захарків (санний спорт), особлива зірку українських шахів Марія Музичук, а також представники параліміпйського та дефлімпійського спорту серед яких Роман Павлик (легка атлетика), Микола Набит (паратхкевондо), Ярослав Гульоватий (лижні перегони), Володимир Карпяк (вільна боротьба).

З вітальним словом до учасників справжнього олімпійського свята звернулися заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Підлісний, який побажав українцям у Баку якомога частіше здобувати п’єдестал пошани. Начальник управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації, перший заступник голови відділення НОК України у Львівській області Юрій Майборода зачитав вітання від Президента НОК України С.Бубки.

З особливою увагою усі учасники святкового дійства дослухалися до слів Заслуженого тренера України з вільної боротьби, особистого тренера чотирьох учасниць Перших європейських Ігор Оксани Ващук, Оксани Гергель, Олександри Когут та Юлії Ткач – Андрія Пістуна.

Не менших оплесків удостоївся тренер-масажист національної дефлімпійської збірної команди України, львів’янин Валентина Кузьменко, якому заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ю.Підлісний вручив медаль «За працю і звитягу».

Але справжні овації отримала найкраща спортсменка Львівщини за підсумками квітня - Заслужений майстер спорту з шахів, чемпіонка світу з шахів Марія Музичук, яка отримала з рук члена Національної Спілки художників України, професора кафедри художнього металу Львівської національної академії мистецтв Олега Боньковського спеціально виготовлений до цієї події мистецький витвір шахової фігури. Тренери Марії Музичук - Заслужені тренери України подружжя Наталії та Олег Музичуків також отримали подарунки та грошові винагороди від відділення НОК України у Львівській області.

Відтак саме «шахова королева» цьому чудовому святі вручила посвідчення «Майстер спорту України» кращим молодим спортсменам області, серед яких Сніжана-Софія Пакліковська, Юрій Мнечник (кульова стрільба), Ярослав Філяс (стрільба з лука) й тотально нечуючий Володимир Карпяк (вільна боротьба).

Заступники голови відділення НОК України у Львівській області Степан Родак та Петро Климчук нагородили комплектами спеціальної літератури та спортивного інвентарю переможцям обласного етапу Всеукраїнського конкурсу-огляду з історії олімпійського руху, який проводиться НОКом України. Серед кращих цьогоріч, зокрема, виявилися

- у номінації «Олімпійські експозиції» Червоноградська загальноосвітня школа №1 (нагороду отримав директор школи Олександр Суханов);

- у номінації «Музей олімпійського та спортивного руху» Сокальський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №4 - ліцей» (нагороду отримав учитель фізичної культури, вчитель вищої категорії Ігор Петришак);

- у номінації «Кабінет олімпійської освіти» Бишівська ЗОШ І-ІІІ ст. Радехівського району (нагороду отримав учитель фізичної культури, учитель-методист, Заслужений учитель України Ігор Кубай).

А честь підняти Державний прапор України та прапор НОК України з нагоди відкриття І Європейських Ігор в столиці Азербайджану місті Баку було надано Олімпійському чемпіону Олександру Петріву та Паралімпійському чемпіону Роману Павлику.

Для учасників урочистої церемонії спортивно-мистецький номер «Український спортивний колаж» подарували учасники міжнародних фестивалів та конкурсів в Україні, Словаччині та Польщі, представники спортивної акробатики та художньої гімнастики Театру спорту Львівського державного університету фізичної культури (керівники Аліна та Михайло Сениці).

Отож нехай підняті Прапори на головному флагштоці Львівщини додадуть наснаги українським атлетам для успішного виступу на Іграх й успішного повернення додому!

Уболіваємо за українців разом!

Починаючи з 12 червня й до 28 червня цього року в столиці Азербайджану - місті Баку триватимуть перші в історії міжнародного спорту Європейські ігри. Понад 6 тисяч спортсменів з 50 країн Старого Світу розіграють 253 комплекти престижних нагород у 20 видах спорту (16 олімпійських та 4 неолімпійських). Українські атлети будуть виступати в 19 з 20 видів спорту.

Серед 243 членів національної збірної команди України за нагороди престижних комплексних змагань боротимуться й 32 спортсмени Львівщини.

IMAG2324 IMG_3922 IMG_3923 IMG_3924 IMG_3925 IMG_3926 IMG_3928 IMG_3930 IMG_3931 IMG_3934 IMG_3935 прапор баку1 прапор баку2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: