Експерти викрили порушення при проведенні «Львівводоканалом» тендеру на каналізування вулиць (відео)

«Львівводоканал» провів з порушенням конкурсні торги на закупівлю робіт з каналізування вулиць у Львові, зокрема вул.Ряснянської, в 2015 році.

Про це повідомив Мирослав Сімка, заступник голови Львівської міської організації Української Галицької Партії, керівник антикорупційного проекту «Тендер і злочин» під час програми «В Об’єктиві» на телеканалі НТА, повідомляє прес-служба партії.

Торги, за його словами, відбулись наприкінці 2014 року, і в них переміг учасник, який запропонував провести вказані роботи за 15,5 млн. гривень.

Порушення виявили експерти «Тендеру і злочину».

«З першого погляду, замовником було зроблено все ніби правильно. Але, коли ми глибше дослідили документацію конкурсних торгів, виявили один з документів, який був прописаний всупереч вимогам закону про здійснення державних закупівель. І саме цей один маленький документ слугував підставою для відхилення організації, яка давала на даних торгах пропозицію з найнижчою ціною», — розповів Мирослав Сімка.

Таким чином, зазначив він, бюджету міста було завдано шкоди щонайменше на півмільйона гривень.

Відтак експерти звернулись у Державну фінансову інспекцію, яка повністю підтвердила їхні припущення і передала справу в Державну службу боротьби з економічними злочинами. За результатами перевірок, проведених ДФС і ДСБЕЗ, відносно Водоканалу відкрили кримінальне провадження.

Мирослав Сімка повідомив, що за рік діяльності «Тендеру і злочину» на території Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської областей за зверненням організації було відкрито 6 кримінальних проваджень, вони стосуються тендерів на загальну суму 203 млн. гривень. Зокрема, по Львівщині мова йде про тендери на суму 175 млн. грн., найбільше з яких — 130 млн. грн. — це тендери, проведені ДП «Львіввугілля».

Найближчим часом керівник антикорупційного проекту очікує на відкриття ще, як мінімум, двох кримінальних проваджень по місту Львову.

Депутат Львівської міської ради, голова Львівської обласної організації Української Галицької Партії Тарас Чолій, який також брав участь у програмі «В Об’єктиві», наголосив, що після Майдану у сфері державних закупівель нічого кардинально не змінилося, злочинні схеми збереглися: «Вони не змінилися практично зовсім після Революції гідності. Ті самі чиновники є на тих самих місцях, і так само трактують державні гроші як свої приватні».

На думку Тараса Чолія, подолати ці схеми можуть громадські ініціативи на кшталт проекту «Тендер і злочин».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: