Львів купив електробус за майже 9 млн грн, викинувши з тендеру дешевшу на 20% пропозицію

Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради за результатами відкритих торгів замовив електробус у ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» за 8 млн 997 тис. грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель 12 червня, пишуть Наші гроші - Львів.

У техвимогах було написано, що це має бути електробус великої місткості (не менше 80 пасажирів, місць для сидіння – не менше 25) з низьким рівнем підлоги. В електробусі повинен бути хоча би один відкидний пандус для заїзду пасажирів на візках, а також пристосування для кріплення такого візка. Виробник також надає гарантію на пробіг не менше 100 тис. км.

Участь у тендері брали загалом чотири компанії. Окрім «Електронтрансу» – ТОВ «Укрпастех» (пропозиція 10,098 млн грн), Дочірнє підприємство «Автоскладальний завод №1» ПАТ «АК «Богдан Моторс» (10,25 млн грн) і ПАТ «Чернігівський автозавод» (7,25 млн грн).

Комітет відхилив ДП «Автоскладальний завод №1», а також найдешевшу пропозицію на тендері від ПАТ «Чернігівський автозавод». Зокрема, останнє відхилили через те, що на тяговий інвертор, передню вісь, ведучий міст, гальма не вказано маркування, а подекуди й виробника. У протоколі відхилення вказано, що комітет звернувся з оистами до «Чернігівського автозаводу», аби отримати роз’яснення, однак від компанії не надійшло відповіді.

«Електронтранс»  повинен доставити електробус у третьому кварталі цього року.

Нагадаємо, у 2013 році департамент житлового господарства та інфраструктури вже проводив тендер на закупівлю електробуса. Тоді переможцем торгів також стало ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс», яке запропонувало його за майже 4 млн грн.

Як розповів ZAXID.NET начальник управління транспорту і зв’язку ЛМР Віктор Щир, у 2014 році до договору з «Електронтрансом» було внесено зміни, згідно з якими вартість електробуса мала становити 5,9 млн грн. Однак коштів у бюджеті на електробус не було, а відтак договір розірвали.

64% ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» володіє ПАТ «Концерн-Електрон». За даними SMIDA за 2014 рік, понад 30 % акцій «Концерн-Електрон» належить менеджменту компанії. Зокрема, голова правління концерну Юрій Бубес володіє 5,8%, голова наглядової ради Віктор Рибинок – 4,8%, заступник голови наглядової ради Сергiй Медведєв – понад 5%, член правління Орест Яремчук – 4%, член наглядової ради Олег Руденко – 2,2%, заступник голови правління Віктор Медведєв – 2%. Окрім того, заступник голови правління концерну Сергій Мартьянов володіє 0.0061%. Він також є чоловіком відомої львівської судді Світлани Мартьянової.

Власники решти 70% акцій ПАТ «Концерн-Електрон» в SMIDA не розкриваються.

Ще 26% «Електронтрансу» належить німецькій компанії «Транстек Ф&Е» і 24%  – ТОВ «Автотехнопроект». Засновниками цієї фірми є Іван Войчишин, Олег Дзядик, Микола Півоварчук, Василь Сидь та Юрій Цетнар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: