Львівська академія мистецтв має стати потужним мистецьким центром України, - Васюник (фото)

«Стрімкий розвиток науки та новітні технології у світі вимагають від нас інноваційних підходів для підготовки висококваліфікованих фахівців і наукових кадрів для культурно-мистецької сфери не лише Львова, а й усієї України», - наголосив народний депутат України, голова Благодійного фонду «Гуманітарні ініціативи» Ігор Васюник під час установчого засідання наглядової ради ЛНАМ, яке відбулося нещодавно у Львові, повідомляє прес-служба депутата.

За його словами, наглядова рада створена для відстоювання інтересів ВНЗ на усіх рівнях та забезпечення динамічного розвитку закладу, підвищення конкурентоспроможності Академії та її випускників на ринку освітніх та наукових досліджень.

До складу новоствореної наглядової ради увійшли: доктор економічних наук, професор Степан Давимука; почесний президент IDS Groupe Микола Кміть; народний депутат Ігор Гринів; народний депутат та голова БФ «Гуманітарні ініціативи»Ігор Васюник; голова фонду муніципальних реформ «Магдебурське право» Михайло Поживанов; директор Інституту українознавства НАН України Микола Литвин та інші авторитетні в галузі культури та мистецтва люди.

Оскільки це було перше засідання наглядової ради, то учасники сформували стратегічні цілі концепції інноваційного розвитку Академії, які зобов’язалися реалізовувати. Серед них – утримання лідерських позицій у підготовці відповідних фахівців, підвищення міжнародного авторитету Академії, впровадження новітніх інформаційних технологій і програмного забезпечення та інші.

«Окремо слід попрацювати над можливістю досягнення Львівською Національною Академією Мистецтв статусу самоврядного (автономного) науково-дослідницького центру. Тоді реалізувати усі наші ініціативи буде значно легше. Принаймні я задію усі свої можливості на парламентському та урядовому рівнях. Переконаний, що достойні колеги з наглядової ради теж докладуть усіх зусиль, аби Академія стала потужним мистецьким центром, який би курував більшість культурно-мистецьких подій та проектів не лише у Львові, а й в усій Україні та за її межами. Адже навчальний заклад з такою багато історією та такою плеядою випускників просто приречений бути законодавцем моди в культурно-мистецькій галузі нашої держави і міста Лева зокрема», - підкреслив Ігор Васюник.

1 2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: