«Люди Львова-2015»

11 червня на Арені Львів відбулася V офіційна церемонія нагородження «Люди Львова-2015», яку вже традиційно організовує журнал «Ріа-Львів» за підтримки Благодійного фонду «Справа Скарбека». Найдостойніших підприємців, представників шоу- та медіа-бізнесу, благодійників, а також політиків і громадських діячів визначили незалежні експерти й громадськість, повідомили Дивись Інфо організатори.

Заслужені нагороди та почесні відзнаки отримали за значні досягнення у своїй сфері, працелюбність, вміння просуватися вперед і за створення позитивного іміджу Львівщини. Приклад цих людей - найкращий стимул для професійного зростання, виховання патріотизму та активної громадянської позиції у молоді й громадських лідерів.

Зокрема, Людиною року серед львів’ян став легендарний заслужений тренер України, тренер ФК «Дніпро», який вивів свою команду в фінал Ліги Європи – Мирон Маркевич.
Вручення нагороди відбулось 14 червня під час матчу кваліфікації Євро 2016 Україна – Люксембург о 19:00 на стадіоні Арена Львів. Нагороду вручили Голова Львівської обласної ради Петро Колодій та шеф-редактор журналу «Ріа-Львів» Віталій Новосад.

Зважаючи на цьогорічні виклики суспільства організатори заходу вирішили доповнити перелік новими номінаціями. Зокрема, за підтримки народного депутата України Ігоря Васюника - засновника та ініціатора створення Центру правової допомоги учасника АТО були відзначені волонтери та громадські рухи, що допомагають фронту:
Ірина Вовк – журналіст каналу новин «24» та засновниця благодійного фонду «24»; Ірина Галевич – PR-менеджер Львівської хвилі; Андрій Салюк - засновник ініціативи Львівський лицар; Мирослава Дмитришин юрист Центру правового захисту учасників АТО; Ігор Лисий – представник Благодійного фонду Мирослова Хом’яка «Допомога і турбота», Ірина Іванюш - волонтер медичного корпусу ДУК «Госпітальєри». Любов Возняк – волонтер ініціативи «Допоможи фронту», а також співачка, волонтер та громадський діяч Софія Федина.

                Найбільша українська ІТ компанія «SoftServ» відзначена одночасно у двох номінаціях – «Роботодавець року» та «Благодійник року». За час існування компанія успішно здійснила більш ніж три з половиною тисячі проектів для понад триста п’ятдесяти провідних світових компаній, серед яких відомі бренди США, Канади та Західної Європи. Нагороджував Голову ради директорів компанії Ярослава Любінця від імені Голови Львівської обласної ради Петра Колодія – Ярослав Качмарик (голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності, Львівської обласної ради). Також він вручив відзнаку «Благодійник року» Члену ради директорів «SoftServe», ініціатору та організатору благодійних проектів компанії Тарасу Вервезі, за ініціативи якого на початку 2014 року створено благодійний фонд «Відкриті очі», який станом на сьогодні забезпечив військових і в зоні АТО, і у військових шпиталях на суму близько 454 тисячі доларів та більше ніж 600 тисяч гривень.

У номінації «Культурна подія року» було відзначено найочікуванішу культурну подію не лише Львова, а й України – Форум видавців, нагороду Президенту ГО "Форум видавців" пані Олександрі Коваль вручив громадський діяч Роман Брезіцький.
Громадська організація «Форум видавців» з 1994 року щовересня влаштовує у Львові книжковий ярмарок і Львівський міжнародний літературний фестиваль. Це найбільший український книжковий ярмарок та один з наймасовіших заходів подібного типу в Східній Європі.

«За активну громадську позицію» отримав нагороду Ярослав Візняк, член Громадської Люстраційної ради Львівщини, який раніше нагороджений оредном «Хрест пошани України» за професійне управління підприємством-лідером економіки та за заслуги у відродженні духовності України нагороджений Орденом Святого Рівноапостольного Князя Володимира Великого 3го ступеня.

Народний депутат України Василь Амельченко вручив нагороду «За значний внесок у розвиток ЖКГ» Роману Зубику - голові роботодавців Львівщини житлово-комунальної сфери «Житло-Львів», який брав участь в розробці законопроекту №1565 "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", за який нещодавно проголосували депутати Верховної ради України.

Переможцем у номінації «Лідер місцевого самоврядування» став співкоординатор групи «Громадянська позиція» у Львівській міській раді Володимир Гірняк

Номінацію «Молодий політик року» отримав Ігор Коць – член політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", член ради ВГО Асоціації платників податків України у Львові.

Волонтер, керівник Народної Самооборони Львівщини, керівник депутатської групи «Народний контроль» у Львівській міській раді Валерій Веремчук переміг у номінації «Депутат року» за думкою громадськості.

«Призначенням року», за експертними оцінками, став голова Держслужби зайнятості України Ярослав Кашуба, який є досвідченим економістом, вченим та державним діячем. У своїй діяльності Ярослав Миколайович прагне модернізувати державну службу, перетворити її на дієву та сучасну соціальну установу наближену до людей. Нагороду Ярослава Кашуби отримував радник Голови Держслужби зайнятості України Цура Андрій Володимирович.

Громадське об’єднання «Новий Львів», пріоритетним завданням якого є добровільне об'єднання громадян для спільного захисту інтересів і прав, на чолі з Віталієм Іликом, отримало відзнаку в номінації «Громадська ініціатива року», вручав нагороду Заступник голови Львівської обласної державної адміністрації з гуманітарних питань Юрій Підлісний.

«За розвиток громадського активу» нагородили голову громадської організації "Розвиток громади" Андрія Болюбаша. При громадській організації «Розвиток громади» створено Центр допомоги сім’ям загиблих в зоні АТО, що забезпечує юридичну, матеріально-технічну, психологічну допомогу, реабілітаційні заходи.

«Громадським діячем року» став успішний львівський бізнесмен та голова львівської громадської організації «Вектор» Андрій Іонов. Окрім цього, він також є депутатом Львіської міської ради 4-го скликання та автором книжки «Вектор», в якій він виклав свої філософські міркування про важливість творчості. Андрій Іонов вважає, що лише творча людина спроможна отримати максимальну радість від життя і при цьому принести таку ж максимальну користь суспільству.

Нагороду «Громадський проект року» отримав Інтелектуально – просвітницький проект «Відкрий українське». Проект обє’днав небайдужих людей задля благородної мети, повного оновлення бібліотечних полиць україномовною літературою на Сході нашої держави.
Нагороду співкоординатору проекту Роману Фединяку від імені Голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки вручив його заступник з гуманітарних питань Юрій Підлісний.

Відзнаку «За розвиток євроінтеграції» отримав науковець, доктор філософії, журналіст Іван Матковський, який є представником в Україні польського фонду «Свобода і демократія», членом Національної спілки журналістів України та Лауретом премії «За Європейську співдружність».

Лабецький Олександр засновник ГО «Нескорені», яка займається захистом інтересів постраждалих на Майдані, голова Турківської районної державної адміністрації став на думку громадськості «Держслужбовцем року».

За надання нового подиху у розвиток одного з найбільших стадіонів України «Арени Львів» від імені міського голови Львова Андрія Садового Денису Ринському вручив нагороду у номінації «Управлінець року» начальник управління внутрішньої політики Львівської міської ради Євген Бойко.

Нагороду «Консул року» отримав Почесний Консул Його Величності Короля Бельгії у Західному регіоні України Ярослав Гарцула.

Олег Мицик - засновник адвокатського об’єднання «Мицик і Партнери», активний громадський діяч, Голова однієї з комісій Консультаційної ради Громадських фахівців при прокуратурі Львівської області, Член Асоціації правників України, отримав нагороду у номінації «Адвокат року»

Відзнаку у номінації «Архітектор року» отримав Ярослав Бурило - архітектор проектної фірми ТзОВ "Левадія – Проект", яка на основі досліджень ринку будівництва з 2013 року впевнено входить у четвірку проектних компаній Львова. У 2015 році фірма отримала офіційний статус "Лідера галузі 2015".

У номінації «Підприємець року» переміг Богдан Козак. У виборі кращого підприємця року вирішальним для експертів став той факт, що завдяки принциповому рішенню Богдана Козака з 1 лютого компанія «Львівхолод» першою в Україні повністю відмовилась від продажу російських товарів у власній мережі "Рукавичка" , яка входить в десятку найбільших за кількістю торгових точок мереж України.

Відзнаку «Торгова марка року» отримала ТМ «Лімо» - це підприємство з найбільшим в Україні досвідом у виготовленні морозива. Холодні ласощі у Львові почали виготовляти понад 70 років тому.

Переможцем номінації «Мережа магазинів-пекарень року» є мережа «Бейкер Маркет». Нагороду отримувала директор компанії «Бейкер Маркет» Вікторія Яковчик.

У номінації «Спеціалізована торгівельна мережа» нагороджена торгівельна мережа «Первак Табак».

Як якісно відпочивати за невеликі гроші знає переможець номінації «Туристична компанія року» - Агенція горящих путівок

У номінації «Ресторан року» переміг унікальний для Львова ресторан імпровізацій -«Грушевський cinema jazz»

Нагороду «Мережа молодіжного харчування року» отримала Мережа ресторанів швидкої китайської їжі TikiThai.

Переможцем у номінації «Будівельна компанія року» є «Компанія «MS», яка ставить собі за мету принести новий рівень якості у житлове будівництво у Львові.

У номінації «Приватний вищий навчальний заклад року» відзначили Університет бізнесу та права. Нагороду отримала ректор університету, доктор економічних наук, професор Янковська Лариса Анатоліївна.

У номінації «Мистецький проект року» відзначили балет-виставу «Хроніки міста Лева» від модерн-балету Оксани Лань «Акверіас». Нагороду отримала балетмейстер, хореограф-постановник та керівник модерн-балету "Акверіас" Оксана Богданівна Лань.

«За заслуги у творчій діяльності» відзначено гурт Соколи, який цього річ відсвяткував своє двадцяти п’яти річчя.

У номінації «Перспективний бізнес року» нагороду отримала торгова марка «Фолк мода» , яка займається виробництвом та продаж чоловічого, жіночого та дитячого вишитого одягу, вишитих шкарпеток, патріотичних футболок, світшотів та худі.

Відзнаку «Друкарня року» отримав засновник компанії «Пропет Прінт» - Володимир Пекар. Компанія обслуговує 35% ринку широкоформатного друку у Львівській області та надає послуги більше десяти років найбільшим підприємствам Львівщини.

«Стартап року» на думку експертів журналу «Ріа-Львів» - це Gastroli.ua- зручний і безпечний сервіс з продажу квитків на концерти, нічні клуби, театр, фестивалі, футбол, та інші заходи в Україні.

Під патронатом Благодійного Фонду братів Гарапків, який вдало реалізовує соціально-спрямовані програми проводилась номінація «Соціальна ініціатива року», яку отримав керівник проекту "Спеціальна Олімпіада - Львів", Голова правління та засновник Громадської організації «САМІ» - Андрій Породко.

У номінації «Медичний центр року» нагороду отримав комунальний заклад Львівської обласної ради - Львівський обласний центр репродуктивного здоров'я. Нагороду вручили директору центру Марії Малачинській.

Стоматологічна Клініка «Рікота» отримала відзнаку «Медична клініка року». Клініка є лідером у галузі стоматологічного туризму з США та країн Європи та першою в Україні впровадила інноваційну 3D технологію лікування CEREC.

У номінації «Інформаційна агенція року» відзначено агенцію регіональної інформації та аналітики «Гал-інфо», яка працює в інформаційній сфері Львівської області та України з початку 2005 року.

У номінації «За тривалу та масштабну антикорупційну діяльність» відзначено телеканал ZIK та відзнакою «За вагомий внесок у розвиток суб’єктивної авторської журналістики» нагороджено медіа-директора телеканалу ZIK Остапа Дроздова.

Радіо «Вголос» відзначено у номінації «Медіа відкриття року».

Нагороду у номінації «Радіо української музики» отримало радіо Галичина ФМ.

У номінації «Музичне відкриття року» нагороджено Lviv Jazz Orchestra.

Нагороду «Гурт року» вокальний чоловічий ансамбль La Vivo, який вже є лауреатом всеукраїнських та міжнародних конкурсів, був почесним гостем 12-того міжнародного Фестивалю у Пекіні, лауреатом міжнародного конкурсу у Шанхаї.

«Концерт року» - це грандіозний святковий концерт Океану Ельзи у Львові на стадіоні "Арена-Львів", який в 2014 році в День незалежності України.

Кліп на пісню «Тримай» Христини Соловій (екс-учасниці проекту «Голос країни» наставником, якої є лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук) отримав відзнаку у номінації «Кліп року».

Пісня про тил та буденне життя Євромайдану "Горіла бочка, диміла" , яка з'явилася на YouTube 4 лютого 2014 року і набрала більше 51 000 переглядів отримала нагороду «Пісня року».

У всіх радійних номінаціях перемогу здобула «Львівська хвиля», зокрема за підсумками голосування на сайті ria.lviv.ua радіоведучим року став Андрій Великий, а радіоведучою – Галина Лірник. Першу сходинку, у номінації «Радіопрограма року», завоювало ранкове шоу з Влодком Лучишином та Андрієм Великим «ВСЕ Й ОДРАЗУу».

У боротьбі за звання кращого співака року першість отримав Назар Савко. Серед жінок-співачок перемогу виборола Брія Блессінг.

Найкращою розважальною телепрограмою року стала ранкова програма «Доброго ранку, Львове!» на каналі ТРК «Львів», а інформаційно-аналітичною телепрограмою – «Вєсті Кремля» каналу новин «24».

Звання кращого телеведучого року завоював Тарас Гаврик (ТРК «Львів»), а телеведучої – Оксана Гнатишин (НТА).

Окрім цього гостями свята були: Світлана Тарабарова, Наталка Карпа, Оксана Муха, Владіслав Левицький, Назар Савко, Тарас Курчик, Софія Федина, Олег Ковальчук, Lviv Ja Orchestra, Роман Скорпіон, La Vivo, Мія, Модерн-балет Оксани Лань «Акверіас». Ведучими вечора були: Роман Грищук та Аня Гресь («Мамахохотала») та Петро Луцишин і Марта Лібрик.

Організатори акції висловлюють подяку Львівській обласній раді та Львівській обласній державній адміністрації та спонсору телевізійної версії «Люди Львова» Торгівельному центру «Скриня».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: