Біля Львівської ОДА перекрили дорогу (відео)

Сьогодні, 16 червня, кілька десятків людей, мешканців Новояворівська, які потребують гемодіалізу, перекрили пішохідний перехід під Львівською ОДА. Вони вкотре вимагають від обласної влади змінити встановлене обладнання фірми B. Braun Medical Ukraine в відділенні гемодіалізу м. Новояворівськ, повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

За словами президента Асоціації нирковохворих Львівщини «Життя» Ірина Куцьо, основна вимога хворих: негайно демонтувати обладнання, зокрема очистку для гемодіалізу, яке встановила в Новояворівській районній лікарні фірма «Фрезеніус», що входить у ТОВ «Медикалгруп-Україна».

«Хворі не хочуть користуватися ані ним, ані розхідними, які нав’язує ця фірма, і мають на це всі підстави. Адже нещодавно СБУ, провівши обшук у компанії «Медикалгруп» на Київщині, викрила цех з виробництва фальсифікованих ліків. Це просто фабрика смерті, тому ми не хочемо користуватися ні їхнім обладнанням, ні препаратами, які нас можуть убити. Ми хочемо жити», – сказала Ірина Куцьо.

Додамо, що до пікетувальників вийшов заступник голови Львівської ОДА Юрій Підлісний. Він попросив, щоб люди звільнили перехід, наголосивши при цьому, що позиція ОДА незмінна: іншу компанію запросили для того, щоб уникнути монополізму на ринку цих препаратів. Водночас, за його словами, люди мають можливість самі вибирати обладнання, на яких проходити лікування, адже по області є апарати різних фірм.

Голова Львівської ОДА Олег Синюка, який також згодом вийшов до протестувальників, запевнив, що в цій ситуації розберуться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: