Павлів вимагає пояснень від Києва щодо будівництва на вулиці Панча

У Львові пройшли громадські слухання щодо ситуації з будівництвом на вул.Панча, 12-18. Як розповів директор департаменту містобудування ЛМР Андрій Павлів, місто не видавало містобудівних умов та обмежень. Також Шевченківська РА не надавала дозволу на облаштування будівельного майданчика для зведення багатоквартирного житлового будинку на вул.Панча, 12-18.

«Ніяких умов та обмежень, а це є дозвіл на проектування або відповідність до генерального плану, департамент містобудування не надавав. Не зрозуміло, на підставі яких документів зайшла будівельна організація, які в них є підстави стверджувати, що в них є проект і на підставі чого вони стверджують, що мають дозвіл на будівництво.

Сьогодні я підписав звернення в Держархбудінспекцію Києва, щоб вони дали пояснення, які були документи видані на цю організацію, бо з нашої сторони ніяких підстав до проектування чи початку будь-яких будівельних робіт не було. Далі оцінку тим діям, які тут відбуваються, мають дати юристи.

Земельна ділянка була закріплена за Спілкою журналістів, які звернулися в міську раду, щоб створити кооператив та покращити свої житлові умови. Але земельна ділянка виділялася на основі генерального плану 93-го року. Після цього були змінені та введені нові закони та обмеження на забудову. І тому тепер вони мали б знову звернутися до міської ради та з’ясувати, чи зможуть вони реалізувати свої права”, - зазначив Андрій Павлів.

Як розповів представник Держархбудконтролю у Львівській області Роман Федів, була видана декларація про початок виконання підготовчих робіт.

«У нас в департаменті на підставі ст.35 ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності», замовником, яким виступає обслуговуючий житво-будівельний кооператив Львівської державної телерадіокомпанії «Екран», зареєстрована декларація про початок виконання підготовчих робіт. Цей документ не дає права на виконання будівельних робіт. На його підставі можливе лише огородження будівельного майданчика, яке на даний час не розпочато. Тут зазначено, що проект підготовчих робіт розроблений приватним підприємством «Архіпростір», державний акт на право постійного користування земельною ділянкою від 4 травня 2011року.

Ще раз наголошую, що цей документ не дає право виконувати будівельні роботи. Якщо будуть подаватись документи на початок виконання будівельних робіт, то департамент буде розглядати їх у встановленому законодавством порядку», - наголосив Роман Федів.

Як зазначив голова Шевченківської РА Олександр Удовенко, що стосується огородження та влаштування будівельного майданчика, то дозволів жодних районна адміністрація не видавали. Враховуючи, що нема містобудівних умов та обмежень від департаменту містобудування ЛМР, а їх і не могло бути, ніяких дозволів ми надавати не будемо до вирішення питання. І будь-яке будівництво тут, якщо б воно розпочалось, вони є незаконним і огородження також.

Сьогодні я підписав звернення до начальника міського відділу міліції та до начальника Шевченківського районного відділу міліції, в зв’язку з тим, що дозволи ніякі нам не давалися для огородження, вжити заходів щоб не допустити тут початку робіт», - сказав Олександр Удовенко.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: