Активісти у Львові розблокували ДФС і вимагають від перших осіб держави втрутитися

Громадські активісти розблокували основні входи і заїзди до головного офісу львівської податкової на вул. Стрийській, 35, оскільки не хочуть перешкоджати підприємцям подавати звітність.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник керівника ГФ «Народна самооборона Львівщини» Юрій Мартинюк, передає кореспондент ІА ZIK

Водночас активісти не знімають своїх вимог до керівництва Державної фіскальної служби України стосовно призначення очільника ДФС Львівщини. Вони оприлюднили звернення до Президента, Прем’єра, міністра фінансів, Державної фіскальної служби України і голови Львівської ОДА, в якому, зокрема, вимагають:

  • Надати вичерпну інформацію щодо того, за якою процедурою буде проведено новий конкурс на заміщення посади керівника ГУ ДФС у Львівській області із зазначенням терміну та форми подачі документів.
  • Надати інформацію щодо складу конкурсної комісії, яка забезпечуватиме процедуру проведення конкурсу.
  • Прийняти рішення про розпуск або заміну всіх без винятку членів Ради з кадрових питань при ДФС України, як таких, що не мають належної кваліфікації для проведення відповідних конкурсів.
  • Долучити представників громадськості з числа ініціаторів акцій протесту до участі у роботі конкурсної комісії та доведення позиції львівської громади під час проведення конкурсу.

Цю інформацію громадські активісти вимагають надати до 22 червня, оприлюднивши її на сайті ДФС України, а до того часу залишають на території ДФС Львівщини шини, щоб у разі бездіяльності керівництва фіскальної служби надати відповідну реакцію.

Керівник ГО «Варта-700» Наталія Шелестак нагадала, що ДФС Львівської області вже понад рік не має керівника, хоча 4 березня відбувся відкритий конкурс, за результатами якого на цю посаду було рекомендовано двох осіб. Однак керівництво ДФС в Києві затягує процес призначення, хоча, відповідно до закону, виконувач обов’язків може працювати не більше як три місяці.

«Десять днів ми мирно проводили акцію під ДФС Львівщини, але нас ігнорували», – сказала вона.

«Ми зрозуміли, що з думкою людей ніхто не хоче рахуватися, в Києві просто хочуть поставити когось свого, можливо, зараз йдуть торги», – зазначив координатор громадської ініціативи «Економічний бойкот ний рух» Олег Радик.

Голова ГФ «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський розповів, що в день блокування була неофіційна інформація, що буде «силова зачистка активістів», але «до честі правоохоронців, вони не допустили загострення конфлікту».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: