Львівщина може отримати кошти на ремонт дороги Львів-Радехів-Луцьк

Про це 18 червня повідомив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка на спільній прес-конференції з міністром інфраструктури України Андрієм Пивоварським.

Зокрема, очільник Львівщини зазначив, що у цьому питанні область заручилась підтримкою Мінінфраструктури. "Сьогодні на автомобільній дорозі Львів-Луцьк вже повністю відновлено 1,7 кілометрів асфальтного покриття. Мова іде виключно про повноцінний ремонт, для якого потрібні значні кошти. І лише у співпраці та сприяння міністерства нам вдасться вирішити це питання", - сказав він.

Олег Синютка додав, що для повноцінного ремонту і відновлення усіх доріг в області, за попередніми підрахунками, потрібно 24 млрд. грн. Натомість з державного бюджету на утримання та експлуатацію доріг у 2015 році передбачено всього 130 млн. грн., також виділено 150 млн. грн. й з обласного бюджету.

Голова ОДА також розповів, що на сьогодні тривають переговори з Європейським інвестиційним банком щодо виділення кредитних коштів на ремонт автомобільних трас. Зокрема, за його словами Львівська область може отримати фінансовий ресурс на відновлення доріг у напрямках Червоноград-Радехів-Луцьк та Миколаїв-Городок-Жовква. "Завдяки спільним зусиллям із міністерством ми зможемо отримати від Європейського банку фінансовий ресурс. Тоді це буде суттєвим кроком уперед", - резюмував Олег Синютка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: