Пивоварський оглянув будівництво трамваю на Сихів (фото, відео)

У Львові тривають роботи з будівництва трамвайної лінії до житлового масиву «Сихів». Замовником робіт виступає ЛКП «Львівавтодор», виконавцем – компанія ОNUR. Технічний нагляд та супровід цього проекту здійснює компанія Egis. Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий з Міністром інфраструктури України та керівництвом області оглянули виконання робіт з будівництва трамвайної колії на Сихів.

«Сьогодні, маючи візит міністра інфраструктури, ми також завезли його, щоб показати ті масштабні роботи, які ми робимо по реконструкції та по будівництву трамвайної колії на Сихів. На Сихові все нормально, роботи йдуть по плану. Якщо говорити про вул Стуса, тут, надзвичайно, великий об’єм роботи, який полягає в тому, що ми повинні фактично заново побудувати новий колектор. Існуючий колектор лежить на глибині 12 м, його ширина 1,60 м. Фактично, заново ми повинні зробити усю цю інженерію. Ми знайшли технологічне рішення робити це не відкритим методом, бо це було б надзвичайно небезпечно, бо глибина 12 м, а це буде проколювання і робота буде проводитись під землею. Колектор йде в стороні від самої дороги, тому це не створює проблем, щоб нормально прокладати трамвайну колію.

Також ми хочемо завершити роботи по вул Свенціцького, щоб зі Сихова можна було заїхати у центр по реконструйованій колії. Це дуже масштабний об’єм робіт. Знаємо, що робити і як робити. Дай Бог, щоб були відповідні погодні умови, щоб не було якихось інших негативних факторів. Думаю, все в сьому році має бути чітко по плану, щоб до кінця цього року великий, масштабний об’єм робіт був виконаний.

Ринок нам не заважає. Є розворотне кільце біля церкви на Сихові, там наразі можна буде робити розворот трамваю. Також ми прокладаємо колію до ринку «Санта-Барбара» і колія йде за ринком. Коли знайдемо вирішення питання по ринку, ця робота буде продовжена. Там роботи, щоб пройти цю територію, буде порядка 30 днів. Проблем нема. Але ми людям дали розуміння, що поки ми не знайдемо домовленостей, ми їх рухати не будемо.

Ми плануємо основний об’єм робіт завершити у цьому робочому році. Називати конкретний день дуже складно, бо велика частина підземних робіт, тому можуть бути певні несподіванки. Просто працюємо по графіку, техніка є, люди є, інженерні рішення всі є. З фінансуванням також стабільна ситуація», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Вартість робіт по контракту складає 17 805 585,37 євро.

Будівництво трамвайної лінії до житлового масиву «Сихів» по трамвайній лінії №4 складається з таких частин:

- ЛОТ 1: (вул. Угорська – вул. В. Вернадського) довжиною 3 661.5 метрів;

- ЛОТ 2: (вул. І. Свенціцького – вул. Угорська) довжиною 1 981.5 метрів.

Роботи по будівництву трамвайної лінії до житлового масиву «Сихів» було розпочато:

  • по вул. Угорська – вул. В. Вернадського – 17.07.2014 року;
  • по вул. І. Свенціцького – вул. Угорська – 12.03.2015 року.

Будівельні роботи:

  1. По Лоту 1: вул. Угорська – вул. В. Вернадського, а саме:
  • Виконано 85 % робіт по розробці дорожнього полотна.
  • Виконано 96% робіт по дренажу.
  • Виконано 100 % робіт по влаштуванню дренажних колодязів.
  • Виконано 90 % робіт по влаштуванню піщаної основи та геотекстилю.
  • Виконано 88% робіт по влаштуванню щебеневого шару.
  • Виконано 75 % робіт по встановленню опор контактної мережі.
  • Виконано 81,5 % робіт по укладенню шару асфальтобетону.
  • Виконано 100 % робіт по влаштуванню переходів інженерних мереж.
  • Виконано 60 % робіт по укладанню трамвайних плит.
  • Виконано 48 % робіт по укладанню бордюрного каменю.
  • Виконано 40 % робіт по укладанню рейки.
  • Виконано 15 % робіт по укладанню римського каменю.

Зараз тривають роботи по укладанню трамвайних плит, рейок та римського каменю. Тривають земляні роботи по будівництву тимчасового технічного кільця (розвороту трамваю) біля Кінотеатру ім. О.Довженка.

  1. По Лоту 2: вул. І. Свенцiцького - вул. Угорська, а саме:
  • Виконано 37 % робіт по розробці дорожнього полотна.
  • Виконано 30 % робіт по дренажу.
  • Виконано 25 % робіт по влаштуванню дренажних колодязів.
  • Виконано 35 % робіт по влаштуванню переходів інженерних мереж.
  • Виконано 12 % робіт по влаштуванню піщаної основи та геотекстилю.
  • Виконано 8 % робіт по укладенню шару асфальтобетону.

Зараз тривають роботи по влаштуванню дренажу, а також по влаштуванню піщаної та щебеневої основи.

Також передбачено виконати додаткові роботи з реконструкції каналізаційного колектора на ділянці від АЗС на вул.Стуса – пр.Червоної Калини до камери гасіння на вул. Угорській.

Згідно з договором підряду з будівництва трамвайної колії на житловий масив «Сихів», не передбачено заміну існуючого колектора. ЛКП «Львівавтодор» звернулося в Європейський банк реконструкції та розвитку з проханням розглянути можливість дофінансування проекту.

Протяжність загальносплавного каналізаційного колектора, діаметром 900 та 1600 мм, на всій ділянці, що проходить в межах виконання робіт по Лоту 2 - складає приблизно 1650 м. Глибина залягання в окремих місцях досягає – 12 метрів.

Реконструкцію каналізаційного колектора на вул. Стуса проведуть закритим і відкритим способом. Функції замовника на проектування реконструкції каналізаційного колектора закритим способом рішенням виконкому надано ЛМКП «Львівводоканал». Реконструкція каналізаційного колектора закритим способом дозволить паралельне виконання робіт із будівництва трамвайної лінії на Сихів.

DSC_2166 DSC_2168 DSC_2169 DSC_2188 DSC_2196 DSC_2203 DSC_2207 DSC_2218

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: