Пивоварський провів зустріч із керівництвом Львівської залізниці

Зустріч Міністра інфраструктури Андрія Пивоварського з керівним складом Львівської залізниці відбулася 18 червня під час робочого візиту Міністра до Львова. У зустрічі взяли участь заступник Міністра інфраструктури – керівник апарату Володимир Омелян, голова Львівської ОДА Олег Синютка, начальник Львівської залізниці Богдан Піх, начальники служб та відокремлених підрозділів магістралі.

Головною темою стало обговорення ініціатив відомства у напрямку реформування залізничної галузі. Зокрема, йшлося про процес корпоратизації «Укрзалізниці», презентовані нещодавно проект «Закону про залізничний транспорт», а також проект статуту і нову організаційну структуру підприємства.

«Після проведення аналізу діяльності «Укрзалізниці» за 1995-2015 рр. Міністерство визначило пріоритетні напрямки, в яких потрібно рухати реформу галузі. Серед таких – впровадження більш гнучкої та зрозумілої структури підприємства, впорядкування його фінансової діяльності. Фінансовий аналіз та прозорі правила для інвесторів – це нагальні потреби «Укрзалізниці» сьогодні, адже для розвитку залізничної галузі потрібні інвестиції», - прокоментував Андрій Пивоварський.

За словами Міністра, відомство провадить перемовини з Європейським інвестиційним банком щодо фінансування кількох залізничних проектів. Серед пріоритетів і електрифікація шляхів на відрізку Ковель-Ізов-державний кордон з Польщею.

«Електрифікація дозволить значно збільшити пропускну спроможність та підвищити економічну ефективність вантажних перевезень на цій ділянці», - підкреслив Пивоварський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: