Шахтарі Львівщини завтра проведуть голодування

Голова Конфедерації вільних профспілок України і Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець оголосив безстрокове голодування просто у кабінеті слідчого СБУ

Про це повідомляє прес-служба Незалежного профсоюзу гірників України

В повідомленні зазначається, що 16 червня Волинець отримав повістку на допит в СБУ, який був призначено на 18 червня.

Наразі Михайло Волинець в кабінеті у слідчого СБУ вимагає дати відповідь на два запитання: "Хто дав наказ порушувати Закон України "Про профспілки" і міжнародні норми?" та "Коли це припиниться?"

Не отримавши відповідей Волинець оголосив про голодування.

Про таке рішення Михайла Волинця повідомила журналістам, які зібралися під стінами приміщення СБУ, де сьогодні відбувся мітинг, заступник голови Конфедерації вільних профспілок України Наталія Левицька. За її словами, КВПУ та НПГУ з приводу останніх подій звертатиметься до міжнародних структур, аби вони дали належну оцінку діям нинішньої української влади.

Перший заступник голови КВПУ і НПГУ у своєму виступі наголосив, що працівникам СБУ передусім слід звернути прискіпливу увагу не на профспілкових лідерів, а на керівників вугільних підприємств та профільного міністерства, які довели галузь до скрутного становища.

Трохи раніше Михайло Волинець по телефону розповів присутнім, що перед допитом мав розмову із начальником слідчого управління генерал-майором СБУ Василем Вовком і слідчим СБУ (прізвище невідоме), і повідомив їм про неприпустимість втручання правоохоронних органів у діяльність профспілок, а також неприхованого тиску на голів первинних профспілкових організацій.

"Держава тривалий час не реагувала на численні звернення шахтарів у зв’язку з невиплатою заробітної плати, а тепер ще й намагається залякати найактивніших профспілкових діячів. У мене складається така підозра, що всі управління СБУ зараз займаються виключно профспілками", - наголосив Михайло Волинець.

Також, надійшла інформація, що шахтарі Львівщини на знак підтримки Михайла Волинця завтра проведуть голодування біля адмінприміщення ДП "Львіввугілля"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: