Мера Львова Садового вимагають люструвати

У п’ятницю, 19 червня, під час сесії Львівської міськради пролунали заклики люструвати міського голову Андрія Садового.

Зазначимо, першим питанням у порядку денному сьогоднішньої сесії міські депутати вирішили розглянути питання про погодження садово-городньому товариству «Червона калина» місця розташування земельних ділянок та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок, орієнтовною площею 49,8 га, обмежених вул. Лукасевича –Брюховицькою – лісовим масивом Брюховицького лісництва в оренду терміном на п’ять років для ведення садівництва, пише ЗІК.

Коли відбулось голосування, голова депутатської земельної комісії ЛМР Руслан Валько просив повернутись до нього, оскільки мав зауваження до ухвали.

З його слів, виконавчі органи ЛМР дуже швидко підготували відповідний проект ухвали і комісія не встигла повністю його опрацювати.

«Аби ми не перетворили цю ухвалу в «мертву», прошу повернутися до голосування, внісши відповідні зміни до документа, – зазначив Валько. – Якщо ми зараз надамо товариству «Червона Калина» земельну ділянку під садівництво, то це не відповідатиме генплану міста. Тому потрібно також прописати, що мають бути внесені зміни до ухвали від 21 травня 2015 року щодо відповідних змін у генплані. Бо зараз ця земля належить до житлової і громадської забудови, а має бути відведена безпосередньо під садівництво. Інакше ухвала не буде реалізована».

Андрій Садовий натомість заявив, що хоче почути думку щодо пропонованих депутатом змін від юридичного і земельного управління мерії. Відтак, оголосив перерву.

Натомість присутні під час розгляду цього питання у сесійній залі ЛМР члени садово-городнього товариства «Червона Калина» почали вигукувати: «Ганьба!», «Садовому люстрація!».

Після перерви Садовий таки підписав проголосований проект ухвали, пояснивши, що компроміс знайдено. «Ми виділимо 50 тис. грн з бюджету для внесення змін у зонінг території цього району. А наразі я підписую цю ухвалу», – сказав мер Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: