Працівники ДФС запобігли незаконному ввезенню айфонів на суму 700 тис грн (фото)

Учора, 18 червня 2015 року, громадянин України разом з п’ятьма пасажирами прямував легковим автомобілем з приватної поїздки з Республіки Польщі в Україну через пункт пропуску «Шегині – Медика». Для перетину кордону він обрав смугу руху «червоний коридор». У митній декларації письмово заявив, що має побутові товари: духовку та плиту.

Після завірення митної декларації під час візуального огляду автомобіля у митників виникла підозра щодо наявності в автомобілі товару, який є обмежений або заборонений для переміщення через митний кордон України або товару, що переміщується з приховуванням від митного контролю. У зв’язку з цим автомобіль було виведено в спеціально відведене місце для поглибленого огляду. Там у конструктивних порожнинах автомобіля було виявлено прихований від митного контролю товар, а саме: 60 мобільних телефонів I-Phone 5S, Space Gray, 16 Gb, торгової марки «Apple».

Разом з телефонами було виявлено квитанції про повернення Tax Free, виписані на пасажирів та невстановлених осіб. Однак пасажири автомобіля запевнили, що жодного стосунку до виявленого товару не мають і ніяких документів на нього не оформляли.

Згідно з квитанціями про повернення Tax Free, загальна вартість мобільних телефонів – 696 260,22 грн.

Отже, водій вчинив дії, що мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Товари вилучено до рішення суду.

IMG_2328 IMG_2335 IMG_2339

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: