У Львові відбудеться ХІІІ фестиваль давньої музики

У неділю, 21 червня, у Львові розпочнеться ХІІІ фестиваль Давньої музики, що на професійному рівні представляє музичні твори різних європейських країн, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛОДА.

Слухачі матимуть змогу почути ораторії, вокальні та інструментальні, церковні і світські, оперні композиції, що дійшли до наших днів з часів середньовіччя.

У цьогорічному фестивалі візьмуть участь українсько-польські проекти: концерти ансамблів – варшавського Ars Nova і Львівських Менестрелів (Стрий, Дрогобич, Львів), щецінських Consortium Sedinum і Szczecin Vocal Project з львівським A cappella Leopolis (Львів, Дрогобич), спільний вечір "при свічках" львівських інструменталісток Божени Корчинської і Ганни Іванюшенко з  Радославом Камєняжем (Варшава).

ХІІІ фестиваль вийде за вузькі жанрово-стильові межі попередніх років: у програмі показ зразків європейської моди доби ренесансу (спільно з польською фундацією Nomina Rosae). Також можна буде почути поєднання співів української церкви у виконанні ансамблю Kalophonia з аваґардними саксофоновими імпровізаціями Михайла Балога.

Окрім визнаних метрів виконавства давньої музики (С. Шабалтіна, М. Топоровскі, Б. Гофштеттер, П. Осуховскі та ін.) у фестивальній програмі дуже багато молоді – це солісти, сопілковий квінтет Dudalis Junior і, нарешті, Барокова капела cтудентів ЛНМА ім. М. Лисенка – ансамбль, що відкриває фестиваль українською прем’єрою ораторії К. Г. Ґрауна "Смерть Христа" і закриває його сучасною прем’єрою "Амазонок" Ю. Ельснера – опери, написаної і вперше поставленої у Львові трохи більше ста років тому.

Із програмою фестивалю можна ознайомитися у ДОДАТКУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: