Депутати ЛМР вимагають прозорого конкурсу на посаду глави ДФС Львівщини

Депутати Львівської міськради просять голову Державної фіскальної служби України Романа Насірова забезпечити максимально прозору та публічну процедуру проведення конкурсу на заміщення посади керівника ГУ ДФС України у Львівській області із зазначенням чітких термінів, форми подачі документів та інших умов проведення конкурсу, а також, зважаючи на суспільний резонанс, провести засідання конкурсної комісії у Львові із залученням представників громади області, активістів і журналістів.

Про це йдеться у звернені, яке озвучив під час сесії Львівської міськради 19 червня, депутат Юрій Мартинюк, пише ЗІК.

Він нагадав, що посада керівника ГУ ДФС України у Львівській області уже понад рік є вакантною.

«Територіальний орган одного з найважливіших фіскальних органів держави на Львівщині по суті без керівництва. Інститут виконувачів обов’язків керівників такого рівня установ тягне за собою повну безвідповідальність за їх роботу та дестабілізацію як у кадрових так і у планових показниках», – йдеться у документі.

Депутати зазначають, ще рік тому було проведено конкурси щодо відбору кандидатів на посади начальників головних управлінь та митниць ДФС у всіх областях, за виключенням Львівської.

«Більше ніж півроку відомство затягувало проведення повторного конкурсу. Після неодноразових звернень його таки провели. За результатами відбору на цю посаду рекомендували двох осіб. Однак з цього часу (4 березня) керівництво ДФС не спромоглося визначитись з кандидатурою. Крім того, стало відомо, що на цю кандидатуру претендує посадовець, що до цього не брав участі у конкурсі і взагалі не має нічого спільного із Львівщиною», – сказано у зверненні.

Зазначається, що після акцій протесту активістів Львова ДФС прийняло рішення про призначення очільника за головного управління за результатами процедури вибору за участю ДФС, Мінфіну, Львівської ОДА та з урахуванням пропозиції громадян.

«Очевидно, що цим офіційним повідомленням оголошено новий конкурс на заміщення посади керівника ГУ ДФС у Львівській області», – зазначається у зверненні і додається, що депутати просять голову Державної фіскальної служби України Романа Насірова забезпечити максимально прозору та публічну процедуру проведення конкурсу на заміщення посади керівника ГУ ДФС України у Львівській області із зазначенням чітких термінів, форми подачі документів та інших умов проведення конкурсу, а також зважаючи на суспільний резонанс, провести засідання конкурсної комісії у Львові із залученням представників громади області, активістів і журналістів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: