Територію військових лісгоспів пропонують передати у єдине користування

Через незаконну вирубку лісу землі військових лісгоспів, які адміністративно не підпорядковані області, готуються передати у користування ДП «Львівський військовий лісокомбінат».

Про це сьогодні, 22 червня, йшлось на апаратній нараді у голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛОДА.

Як розповів начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, вагома частка незаконних рубок деревини припадає на територію військових лісгоспів, зокрема підпорядкованих Івано-Франківському ліспромкомбінату. «Ми сьогодні не маємо жодного адміністративного впливу на ці ліси. Тому передача цих масивів на баланс Львівського лісокомбінату дасть можливість їх раціонально використовувати», - пояснив він.

У зв’язку з цим Олег Синютка доручив керівництву управління лісового та мисливського господарства підготувати це питання на зустріч із міністром оборони України, візит якого запланований на Львівщину.

"Питання передачі військових лісів у єдине управління слід нарешті вирішити. Адже це допоможе значно покращити адміністрування в лісах області", - додав він.

Варто також зазначити, що детальна інформація про місця проведення законних рубок деревини у Львівській області доступна на сайті управління лісового та мисливського господарства за посиланням:http://www.lvivlis.com.ua/uk/infirmation/.

Довідка:

На Львівщині ліси займають 694 тис. га, що становить 31,8 % загальної території. Лісові масиви розподілені між підприємствами Державного агентства лісових ресурсів України (65%), Обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства "Галсільліс" (20%), Міністерства оброни України (5,5%), інших користувачів (майже 5%): наукових установ, Укрзалізниці тощо, а також ліси, які перебувають у землях запасу місцевих рад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: