У Львові стартує цикл зустрічей з письменниками

Проект «Духовна велич Львова» у рамках реалізації ініціативи «ПРОчитання» спільно з Науковою бібліотекою ЛНУ ім. Івана Франка розпочинає цикл лекційних зустрічей з львівськими письменниками, які розглядатимуть власні твори та ділитимуться враженнями від інших творів українських класичних та сучасних авторів, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

Перша така зустріч під назвою «Знайомство з українською літературою: особистий досвід» відбудеться у вівторок, 23 червня, у великому читальному залі Наукової бібліотеки ЛНУ ім. Івана Франка о 15.00 год. Своїм досвідом знайомства з українською літературою ділитиметься Ярема Кравець – філолог-романіст, літературознавець, перекладач.

Письменник розповідатиме про українську літературу в контексті світової, зокрема зосередить увагу на виданнях українських авторів у Франції та французькій літературі в Україні, розкриє власне бачення сучасної української літератури, поділиться думками щодо того, наскільки духовність письменника впливає на власну творчість та чи варто письменникам піднімати питання релігійного характеру у своїх творах.

«Як старанно ми дбаємо про чуже, та як мало знаємо про своє. Для того, щоб звернути увагу на самобутність, актуальність української літератури влаштуємо своєрідне знайомство з українською книгою крізь власний досвід сучасних письменників», - зазначає координатор ініціативи Анастасія Бобеляк.

«Такі зустрічі плануємо організовувати з львівськими літераторами влітку та впродовж осені, щоб завдяки їхнім свідченням визначити місце української літератури у наш час, розкрити духовні аспекти творчості письменників та зрозуміти смаки сучасної аудиторії», - розповідають організатори.

Під час зустрічі відбудеться також презентація книги Яреми Кравця «Quae scripsi, scripsi: романські літератури у рецепції Івана Франка».

Ініціатива «ПРОчитання» заснована в рамках проекту «Духовна велич Львова» задля популяризації читання української літератури серед львів’ян та українців загалом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: