Забудовник змінить проект забудови біля автовокзалу

Вчора у Львівській міськраді відбулась перша зустріч чиновників, депутатів, представників ТзОВ «Квіти Львова плюс» та мешканців вулиць Стрийської-Вернадського, на якій вдалось домогтись від забудовника змінити проект будівництва багатоповерхівок на місці лісопосадки, що біля автовокзалу.

Як розповів співкоординатор групи «Громадянська позиція» у Львівській міськраді Володимир Гірняк, забудовник запевнив, що суттєво зменшив площу забудови і пообіцяв максимально зберегти зелені насадження на виділеній мерією ділянці.

«На зустрічі в міськраді були присутні фінансовий партнер будівництва, колишній член виконкому Віталій Ломакович, директор департаменту містобудування ЛМР, головний архітектор міста, мешканці, і ми з Юрій Кужелюком та головою ЛОО «Громадянська позиція» Анатолієм Забарилом. Це був фактично перший крок із врегулювання проблемної ситуації.

Так, забудовник пообіцяв, що нічого не робитиме без погодження з мешканцями і суттєво зменшить кількість квадратних метрів під забудову. Ми у свою чергу поставили питання збереження діючого парку. Для мене ключове питання – аби була зрізана щонайменша кількість дерев», - заявив Володимир Гірняк.

Відтак, сторони домовилися орієнтовно через два тижні знову зустрітись в міськраді і вже детальніше обговорити план забудови.

Крім того, на зустрічі заговорили про створення Громадської ради, яка має напрацювати спільний варіант благоустрою території. А поки депутати та мешканці обіцяють і надалі пильно стежити за поведінкою забудовника.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: