Синютка привітав з ювілеєм видатного художника-кераміста Тараса Левківа

У четвер, 25 червня,  у приміщенні Національного музею у Львові ім. А. Шептицького (пр. Свободи, 20) відкрилася виставка творів заслуженого діяча мистецтв України, відомого художника-кераміста Тараса Левківа. Виставка приурочена 75-річчю від дня народження митця, триватиме вона до 31 липня.

Під час урочистого відкриття виставки привітав Тараса Левківа і голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

"Це потрібно бути непервершеною особистістю для того щоб підкорити такий вимогливий, різнобарвний і водночас добрий Львів. Тут на Львівщині ви є постаттю вагомою, яка своєю працею і життям завоювала достойне місце серед митців, - сказав Олег Синютка. - Ви - львівська гордість, львівський митець, який багато зробив своєю головою, руками, але найбільше - своїм серцем, бо змогли зі штучного матеріалу витворити живе, вселити в нього душу і дати нове життя".

Окрім того, Олег Синютка вручив видатному художнику-керамісту Почесну грамоту голови ОДА.

До експозиції ювілейної виставки увійшли твори останніх тридцяти років, що якнайповніше презентують вагомі періоди творчості митця у царинах кераміки, графіки та інтарсії (художня обробка деревини).

Львівську школу кераміки, яка займає вагоме місце в історії українського мистецтва другої половини XX ст., сьогодні неможливо уявити без творчого доробку Тараса Левківа. Художник працює на стику професійного декоративно-ужиткового мистецтва та традиційного народного промислу – гончарства. Застосовує широку палітру технік та матеріалів художньої кераміки. Окрім того, займається графікою й створює композиції у техніці інтарсії.

Довідково:

Тарас Левків народився 25 червня 1940 року в с. Мала Березовиця Збаразького р-ну Тернопільської обл. Закінчив відділ кераміки Львівського училища прикладного мистецтва імені Івана Труша та Львівський інститут прикладного та декоративного мистецтва (тепер – Львівська національна академія мистецтв). У 1970 році у Львові відбулась перша персональна виставка художньої кераміки Тараса Левківа. У 1972 році митець вперше представляв Україну на ІІІ Міжнародному бієнале у Валлорісі (Франція).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: