Колодій до Яресько: Неповернення ПДВ відлякує інвесторів (фото)

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій зустрівся із Міністром фінансів України Наталією Яресько, яка 26 червня побувала із робочою поїздкою у Львівській області.

Зокрема, головний фінансист країни взяла участь у нараді, яка відбулася у Львівській обласній державній адміністрації, де озвучила фінансово-економічну ситуацію в державі та перспективи її розвитку, починаючи вже з 2016 року.

Від Львівської обласної ради участь у зустрічі із Міністром фінансів України також взяли заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак та голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик.

Звертаючись до Наталії Яресько, очільник Львівської обласної ради зазначив: «Ми довго чекали на цю зустріч. Адже ті проблемні питання, які є на Львівщині, не зовсім і не завжди доходять до центрального рівня. А одна із головних проблем, яку після Революції Гідності таки не вирішено в області, стосується призначення керівника Головного управління Державної фіскальної служби. Весь час там лише є виконуючий обов’язки керівника, що, своєю чергою, не добре впливає на якість роботи і навіть частково розбалансовує колектив. Вважаю, що вирішення цього питання є нагальним для нашої області», – сказав Петро Колодій.

Також він зазначив, що інша проблема, яку також потрібно якомога швидше вирішувати, стосується питання повернення податку на додану вартість. «Один із шляхів розвитку регіону є залучення прямих іноземних інвестицій. І, коли інвестор готовий до нас заходити, то в нього, звісно, виникає запитання – «Як тут із поверненням ПДВ?» І що ми повинні говорити? Хіба що – давати гарантії повернення ПДВ, але, водночас, розуміючи, що ситуація далеко не проста. Неповернення ПДВ відлякує інвесторів», – зауважив голова Львівської обласної ради.

Своєю чергою, Наталія Яресько розповіла, якою була фінансово-економічна ситуація в країні, коли вона прийшла на службу до Мініфіну, як ця ситуація виглядає на сьогодні і якими є перспективи держави вже в наступному році. Також Міністр фінансів України рекомендувала всім працювати над зміною бізнесового клімату і використовувати інвестиційні кредити, до яких на сьогодні є доступ. «У нас є домовленість з німецьким банком KfW: вони дають нам 17 млн євро на 30 років під 2% річних. Ці кошти можуть стати поштовхом до інвестування в дороги, водоканали, кордон. Таким чином ми покажемо інвесторам, що розвиваємося», – розповіла головний фінансист країни.

Щодо повернення податку на додану вартість, то Наталія Яресько визнала всю складність ситуації. Вона, зокрема, зауважила, що схема, за якою деякі підприємці повертають ПДВ, є не завжди прозорою. «Подекуди дохід, зібраний до бюджету, є нижчим від суми, необхідної на відшкодування ПДВ. Зокрема, ще з минулих років маємо невідшкодованих 20 млрд грн ПДВ. І вирішити це питання за один рік – неможливо», – сказала вона.

Яресько1 Яресько-2 Яресько-3 Яресько-4

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: