У Львові продовжать відновлення історичних трамвайних вагонів

У Львові активісти ГО "Львів'яни за електротранспорт" спільно із працівниками ЛКП "Львівелектротранс" із липня продовжать відновлення історичних трамвайних вагонів. Про це повідомив Антон Лягушкін

Цьогоріч планується завершити капітальне відновлення раритетного трамвайного вагону "Gotha T59E" №002 1960 року виготовлення. Це єдиний вагон цієї модифікації в Україні із трьох які зберіглися у всьому світі (два інші вагони залишилися на території окупованого Криму). Протягом 35 останніх років він використовувався у якості службового рейко-зварювального вагону.

Завдяки наполяганню активістів ГО "Львів'яни за електротранспорт" у травня 2014 року керівництво ЛКП Lvivelektrotrans прийняло рішення про заборону списання і утилізації усього раритетного електротранспорту Львова, а у липні 2014 року активісти ГО "Львів'яни за електротранспорт" разом із майстрами "Львівелектротрансу" приступили до часткового відновлення трамваїв "Gotha T59E" №002 і "Tatra T4SU" №869.

Історичні трамваї Львова протягом останнього часу стали учасниками кількох загальноміських і тематичних акцій:
1. Параду трамваїв на День незалежності України 24 серпня 2014 року;
2. Виставки "Фрагменти історії" в рамках "Днів європейської спадщини" у вересні 2014 року;
3. Тематичної екскурсії "Шляхами львівських трамваїв" 30 листопада 2014 року;
4. Поїздки на ретро-поїзді та ретро-трамваїв у квітні 2015 року;
5. Параду трамваїв на завершення "Днів відкритих дверей у трамвайному депо" 31 травня 2015 року.

Завдяки сприянню керівництва ЛКП "Львівелектротранс" та Управління транспорту та зв'язку Львівської міської ради у червні 2015 року прийнято остаточне рішення про переведення трамвая №002 із службового статусу в музейний та про демонтаж зварювального обладнання, яке знаходилося у середині салону і заваджало відновленню.
Цього літа планується провести капітально-відновлювальний ремонт вагону із повним відновленням пасажирського салону.

"Оскільки ЛКП "Львівелектротранс" немає достатніх коштів, ГО "Львів'яни за електротранспорт" звертається до усіх небайдужих із проханням про посильну допомогу у відновленні трамвайного вагону (матеріальну, роботою, матеріалами, інформуванням у ЗМІ). Звертатися до голови ГО Антон Лягушкін", - йдеться у повідомленні

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: