Львівська ОДА підготувала довідник зі 129-ма найпоширенішими адміністративними послугами

Львівська обласна державна адміністрація підготувала довідник із адміністративних послуг "Питання до влади" задля поліпшення їх надання та поінформованості мешканців краю, інформує прес-служба відомства.

Загалом у довіднику вміщено інформацію про 129 найбільш запитуваних адміністративних послуг, що надають ЦНАПи області. Усі вони розділені на 6 категорій:

- у сфері соціального захисту;

- зі земельних питань;

- із питань міграції та паспортизації громадян;

- у сфері містобудування;

- щодо правового статусу дітей;

- реєстраційні адміністративні послуги.

За кожною із послуг у доступному форматі надано інформацію про те, що є підставою для її оформлення, необхідні документи, терміни розгляду, платність послуги, можливі підстави для відмови у наданні послуги та ін.

Підготовка довідника стала лише початком на шляху підвищення рівня обслуговування населення області з боку органів влади. У найближчому часі даний довідник у форматі буклету розповсюдять у всіх населених пунктах області, у кожному селі і місті, щоби кожен міг ним скористатися.

Наразі готують довідник суто для мешканців сіл. У ньому вмістять відповідну інформацію про послуги, що їх надають сільські та селищні ради.

За словами голови Львівської ОДА Олега Синютки, кожна людина повинна бути поінформована або принаймні мати можливість довідатися, які послуги надають чи то сільська рада, чи райдержадміністрація.

Довідка

Із січня 2015 року у Львівській області функціонує 28 центрів надання адміністративних послуг. 20–  при районних державних адміністраціях і 8 – при виконкомах міст обласного значення. Кожен із них надає адміністративні послуги для жителів відповідних районів чи міст. Однак, у діяльності цих центрів, в обслуговуванні ними жителів є низка недоліків, які Львівська  ОДА намагатиметься усувати і всіляко спрощувати доступ кожного до таких центрів.

Кабінет Міністрів України у розпорядженні за 16 травня 2014 року №523 затвердив Перелік адміністративних послуг органів виконавчої влади, що їх надають через центри надання адміністративних послуг. Він складається із 52-ох пунктів, що є своєрідним мінімальним набором послуг, які повинен надавати кожен центрі адмінпослуг. Разом із тим, у кожному районі райдержадміністрації додатково, крім цього переліку, надають й інші послуги. Мета Львівської ОДА – забезпечити якнайповніший уніфікований спектр послуг, їх якісне надання у всіх районах і містах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: