Дякую, що можу бути частиною академічної спільноти Львова, - Президент Коморовський

Сьогодні, 2 липня, Президенту Республіки Польща Броніславу Коморовському вручили почесне звання доктора "Honoris causa" Львівського національного університету імені Івана Франка. На церемонії вручення був присутній Президент України Петро Порошенко, повідомили Дивись Інфо у прес-службі ЛМР.

«Коли я дізнався про цю урочисту подію, я захотів першим привітати великого друга України, великого мого особистого друга, людину, яка зробила величезний внесок у розвиток українсько-польських відносин, людину, яка була і залишається потужним адвокатом України в Європейському Союзі до підписання Угоди про асоціацію 27 червня і яка зараз є провідником українських інтересів в Європейському Союзі.

Президент Польщі Броніслав Коморовський робив все можливе, для того, щоби наблизити дату підписання і щоб Україна скористалася найкращими перевагами перебування після підписання Угоди про асоціацію.

Ми з вами присутні на історичній події. Важко уявити собі більш достойну людину для того, щоб бути Почесним доктором Львівського національного університету імені Івана Франка. Я від імені народу України, дорогий Броніславе, вітаю тебе. Від імені всього українського народу я дякую Польському Президентові за величезну роботу, яку він робив і робить для того, щоби зблизити наші країни.

Українсько-польські відносини ніколи не були на такому високому рівні. Ми ніколи не мали такий високий рівень довіри, взаємодопомоги і взаємопідтримки. Кажуть, що друзі проявляються в біді. Україні зараз важко, у зв’язку з російською агресією на Сході, у зв’язку з анексією Криму, у зв’язку з спробами дестабілізувати ситуацію. Ми в Україні маємо потужну підтримку наших партнерів, одним з лідерів яких є Броніслав Коморовський. І Україна чесно долає всі труднощі. Тому що ми разом – разом всередині країни, разом з Європейським Союзом, разом з нашим партнером Республікою Польща і з її Президентом Броніславом Коморовським», - зазначив Президент України Петро Порошенко.

«Дякую за присутність на цій урочистості Президента України Петра Порошенка. Ця урочистість передання звання доктора "Honoris causa" українського університету польському Президенту є для мене добрим символом, який веде українсько-польські відносини. Ця урочистість сама в собі є свідченням добрих змін і елементом цих змін, амбітною дією у польсько-українських відносинах на спільному шляху наших народів. Для мене дуже важливо є отримати почесне звання доктора "Honoris causa" університету, який мав велике значення для Європи, з його складною історією.

Дякую, що можу бути частиною академічної спільноти у Львові. Всі знають, що культура західного світу там, де університети, там, де є мислення в університетських категоріях. Дякую за співпрацю Львівського національного університету ім. Івана Франка з польським університетом у Вроцлаві.

Для поляків Львів – це місто, повне спогадів, місто, яке живе в польській традиції. Для нас Львів завжди буде важливим», - зазначив Президент Республіки Польща Броніслав Коморовський.

«Вперше в історії університету я радий вітати двох європейських президентів – Президента України Петра Порошенка і Президента Республіки Польща Броніслава Коморовського. Для Львівського національного університету імені Івана Франка це велика честь», - привітав ректор Львівського національного університету імені Івана Франка професор Володимир Мельник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: