У Львові створена комісія контролю за будівництвом житла для учасників АТО (відео)

У Львові створена робоча комісія контролю за будівництвом житла для учасників АТО та членів сімей загиблих.

«Станом на сьогодні, місто бачить своє завдання, насамперед, в тому, щоб забезпечити максимально швидке проходження всіх документів, отримання всіх дозволів для будівництва житла для учасників АТО. Ми передбачаємо необхідні кошти в бюджеті в такій мірі, в якій можемо виділити.

Наша робота на сьогодні – виділення земельної ділянки, отримання всіх дозволів – відбувалася виключно в межах чинного законодавства. Ми затвердили програму забезпечення житлом учасників АТО. Нашим департаментом житлового господарства та інфраструктури організована робота з приводу окремої черги учасників АТО. Я б хотіла, щоб наша робота оцінювалася не тільки з точки зору будівництва житла.

Ми надаємо величезну допомогу щодо звільнення від сплати за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій. Ми надаємо матеріальну допомогу тим сім’ям, які цього потребують. Ми також затвердили декілька спеціальних програм для забезпечення соціального захисту учасників АТО. Тому намагаємося використати всі надані нам законодавством повноваження, шукати всі необхідні засоби, щоби вирішити повністю всі питання людей, які захищають нас сьогодні», - розповіла начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич.

«Сесією міської ради ми затвердили програму забезпечення житлом учасників АТО і встановили, як ми вважаємо, справедливу почерговість виділення квартир. В першу чергу квартири отримуватимуть сім’ї загиблих, в другу – ті учасники АТО, що отримали каліцтва та втратили можливість продовжувати нормальну трудову діяльність. І третя категорія – це діти-сироти, які не забезпечені житлом і беруть участь в антитерористичній операції.

В нас є громадська комісія з житлових питань, комісія, яка буде створена, відповідно до цієї ухвали. За рекомендацією цих двох комісій в подальшому буде встановлюватися черговість. Тобто, тут не є така звична черга, яка передбачена житловим кодексом, а рада прийняла окреме рішення щодо розподілу цих квартир.

Якщо говорити про прізвища, то їх на сьогодні немає. Дуже багато залежить від способу фінансування, можливості отримання коштів, за які буде здійснюватися будівництво. Можливо, будуть долучатись і кошти й самих учасників АТО. Можливо, такий спосіб буде здійснюватись і в подальшому, на наступних земельних ділянках. Але позиція міської ради та її виконавчих органів стосовно черговості закріплення квартир є такою.

Місто виділило вже декілька ділянок для будівництва житла учасників АТО у військовій частині. Надано згоду на зміну цільового призначення частини земельної ділянки, яка знаходиться в користуванні військової частини. Тобто, учасники АТО, які несуть службу в цій військовій частині, матимуть можливість отримати житло на цій земельній ділянці. Також було прийнято рішення про виділення земельної ділянки міському управлінню міліції, в тому числі і для будівництва житла для учасників АТО, що частково вирішить питання забезпечення житлом учасників АТО, які проходять службу в органах внутрішніх справ. Також позицією міської ради було те, що учасники АТО мають можливість отримати земельні ділянки поза межами м. Львова для будівництва індивідуальних житлових будинків. Власне, на таких учасників не поширюється дія нашої Програми, тут в людей є вибір. Це буде складна і юридична, і технічна робота – відслідкувати ці речі та прийняти справедливі рішення. Є кілька шляхів вирішення цієї проблеми, і ми будемо, спільно з представниками Міністерства оборони та Міністерства внутрішніх справ, її вирішувати», - наголосила начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: