Бащук: Наша вимога зупинить маніпуляції з земельними ділянками у Львові

«Відтепер при підготовці на сесію міської ради проектів ухвал, які стосуються земельних питань, посадовці мають представляти не тільки плани, але й фото фіксацію земельної ділянки,» - говорить ініціатор змін депутат міської ради, член депутатської групи «Народний Контроль» Сергій Бащук. Це, за словами депутата, вимушений крок, який має на меті забезпечити прозорість та унеможливити зловживання при виділенні земель.

Причиною для такого кроку, стало кілька рішень міської ради, в яких вже після їх прийняття виявилося, що інформація, надана чиновниками при підготовці ухвал і справжній стан речей, значно розходяться. Так, на одній з останніх засідань міської ради, депутати виявили, що автостоянки, договір оренди землі під яку чиновники пропонували продовжити, насправді вже не має. Натомість ведеться будівництва житлового будинку, висить паспорт будівництва з дозволами і продаються квартири.

«Таке розходження неприпустиме і свідчить або про вкрай погану підготовку питань – коли відповідальні чиновники навіть не знають, що насправді. Не хочу вірити, що мова про свідому маніпуляцію. В будь-якому випадку ми зобов’язані навести порядок в земельних питань, бо останнім часом такі випадки чомусь почастішали,» - говорить Сергій Бащук. Фотофіксація земельних ділянок перед винесенням ухвал на розгляд сесії повинна відбуватися як на початку, так і відображати стан речей не пізніш як за тиждень до голосування проекту ухвал.

Депутати групи «Народний контроль» переконані – такий порядок дій унеможливить земельні маніпуляції, адже буде чітко видно по кожному питанню – ким і як використовується земля.

«На жаль, зараз в місті вже є кілька конфліктів стосовно земельних ділянок, які за переконанням громади, забрані в них. Всі ці конфлікти тепер перебувають в довгій стадії вирішення, в тому числі і через зібрання комісій та судові процеси. Але при цьому наше завдання зробити так, що не допускати такого з самого початку», - говорить Сергій Бащук. До речі, свого часу, на аналогічну вимогу було прийнято рішення про фотофіксацію приміщень, які віддаються в оренду або на викуп. Кожне таке питання супроводжується чітким показом – що це за приміщення, в якому стані, яка його площа та інше. Такий підхід дозволив навіть зупинити кілька разів сумнівні оборудки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: