Керівники Львівщини обговорили з бізнес-омбудсменом проблеми розвитку підприємництва (фото)

Сьогодні, 3 липня, відбулась зустріч голови обласної ради Петра Колодія та голови облдержадміністрації Олега Синютки з бізнес-омбудсменом Альгірдасом Шеметою, під час якої обговорювали актуальні проблеми та перспективи розвитку підприємництва на Львівщині.

Бізнес-омбудсмен прибув із робочим візитом до Львова, аби ознайомитись із бізнес-середовищем у регіоні, з’ясувати основні проблеми та визначити можливості розвитку бізнесу у Львівській області.

Як зауважив Альгірдас Шемета, до нього надходять скарги від представників бізнесу на дії державних органів. Зі Львівщини надійшло 5 скарг, які стосуються проблем із відшкодуванням ПДВ, інформує прес-служба Львівської обласної ради.

У відповідь голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик зазначив: «У Львівській області, як і в Україні загалом, склалася негативна тенденція щодо зволікання держави у виконанні своїх зобов’язань перед інвесторами, зокрема, і в частині бюджетного відшкодування податку на додану вартість. Така ситуація зводить нанівець усі спроби місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування покращити інвестиційний клімат».

Також Ярослав Качмарик відзначив негативні тенденції щодо показників торгового балансу та процентних ставок за кредитами в українських банках.

Учасники зустрічі погодились, що вирішення проблем підприємництва слід шукати у залученні інвестицій. Тут відзначили нерозкритий потенціал Львівщини у галузі сільського господарства та рекреаційного й оздоровчого туризму.

Одним із основних факторів, який впливає на іноземних інвесторів, на думку учасників зустрічі, є військові дії на сході країни. Водночас в рейтингу інвестиційної привабливості серед областей України Львівщина впродовж останніх років посідає перші місця.

Після офіційної зустрічі із керівництвом області Альгірдас Шемета перейшов до спілкування з представниками громадськості та підприємницького середовища Львівщини

вар (1) вар (2) вар (3) вар (4) вар (5)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: