Для мешканців міста Львова, які перенесли інсульт, діє програма реабілітації

Метою Програми реабілітації осіб, які перенесли інсульт, є організація і проведення реабілітації осіб, які перенесли інсульт та яким не встановлено інвалідності, для збереження і відновлення втрачених фізичних можливостей, стимулювання рухових функцій через вплив на рухові і сенсорні аналізатори, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР. 

Для осіб, яким встановлено інвалідність, в тому числі діти-інваліди, реабілітація здійснюється, відповідно до Порядку надання інвалідам та дітям-інвалідам реабілітаційних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2007 № 80.

Завданням Програми є забезпечення загального оздоровлення організму, поліпшення функцій органів і систем, порушених хворобою, розвиток і закріплення моторних навичок і вольових якостей та, як результат, забезпечення стабільного рівня фізичного, соматичного і психічного стану осіб, які перенесли інсульт. Також програма навчить осіб, які перенесли інсульт, самостійним заняттям.

Для участі у Програмі особа, яка перенесла інсульт, або її законний представник, письмово звертається за зареєстрованим місцем проживання до відділу соціального захисту управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики та подає такі документи:

  • Заяву про надання реабілітаційних послуг
  • Висновок лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про необхідність надання реабілітаційних послуг (зокрема, проведення реабілітації за допомогою гідрокінезотерапії)
  • Паспорт або інший документ, що посвідчує особу.
  • Документ, що підтверджує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (паспорт– для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті).

«Заняття з реабілітації призначаються 10-денними курсами та проводяться у спеціально обладнаних приміщеннях Львівського міжрегіонального центру соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів (м. Львів, вул. Хуторівка, 38), які відповідають умовам використання з врахуванням особливих потреб інвалідів, дітей-інвалідів та осіб, які перенесли інсульт», - зазначив в. о. начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин.

За консультаціями та для подання заяви про надання реабілітаційних послуг слід звертатись у відділи соціального захисту управління.

 

Контакти відділів соціального захисту районів міста Львова:

 

Галицький: тел.: 261-44-50 (вул. Ф. Ліста, 5)
Личаківський: тел.: 235-71-62 (вул. Театральна, 10)
Залізничний: тел.: 295-82-28 (вул. І. Виговського, 34)
Франківський: тел.: 237-50-81 (вул. Генерала Т. Чупринки, 85)
Шевченківський: тел.: 252-28-40 (вул. В. Липинського, 11)
Сихівський: тел.: 254-64-80 (просп. Червоної Калини, 66)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: