Львівських шоферів масово кличуть у війська

Перевізники звернуть особливу увагу на безпеку перевезень і охорону праці водія. Про це ішлося на останньому засіданні Асоціації перевізників Львівщини, повідомила Дивись Інфо прес-служба Асоціації перевізників Львівщини.

Зокрема, усім присутнім представникам АТП наголосили на необхідності пильнувати і чітко дотримуватися графіку роботи водіїв, щоб уникнути перевтоми шоферів.

Адже це впливає на безпеку перевезень. Також усім присутнім роздали спеціально виготовлені універсальні поради щодо безпеки перевезень та організації правильного процесу цієї важливої справи на підприємстві. Уже наступного тижня для усіх, хто відповідає за безпеку перевезень на автотранспортних підприємствах, проведуть спеціальний тренінг-семінар.

Тим часом директори АТП мають звернути пильну увагу на якість перевезень (зокрема, чисті салони, культура поведінки за кермом і так далі). Щодо безпеки перевезень, то на засіданні з"ясувався іще один аспект. Зараз масово, через чергову хвилю мобілізації, із АТП забирають професійних водіїв.

На деяких АТП уже просять до війська п"яту частину шоферів - комісаріати пояснюють, що потрібні водії БТРів і так далі. Якщо водіїв заберуть в Збройні сили, то невелика криза через брак професійних кадрів неминуча, може постраждати і безпека пасажирів (адже шофери, що прийдуть на заміну, будуть менш досвідченими).

Автоперевізники області збираються звернутися до голови Львівської ОДА, військового комісара регіону із проханням роз"яснити ситуацію.

Тим більше, що на випадок надзвичайних ситуацій АТП мають мобілізаційні завдання, які просто не зможуть виконати, втративши водіїв.

Також на засіданні окремо обговорили перерахування відшкодування за перевезення пільговиків.

Зокрема станом на перше липня держава надіслала 23,7 млн грн на АТП - недодали 4,5 млн.

Якщо поділити на пільговиків (600 тис. на область) усю суму, то виходить 4 грн на рік на перевезення. Тому перевізники Львівщини збираються писати звернення до прем’єр-міністра України, голови Львівської ОДА, Мінінфраструктури з проханням роз’яснити ситуацію.

Хоча виходом перевізники бачать надання адресної грошової допомоги усім, хто її потребує - і відповідно оплату проїзду усіма". З повагою,

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: