Львівська облрада на п’ять років заборонила проїзд вантажівок у літній період

Львівська облрада на п’ять років заборонила проїзд вантажівок у літній період

Про це повідомляє кореспондент Дивись Інфо

Депутати прийняли це рішення після дискусії, зокрема про те, чи може Львівська обласна рада юридично приймати такі рішення

Депутат Пилип Пилипенко наголосив, що буде підтримувати таке рішення, однак "воно не додасть авторитету Львівській обласній раді, який і так уже зрушений".

Депутати також відзначили неналежну роботу ДАІ у цьому напрямку, а також необхідність облаштування належної інфраструктури для відпочинку водіїв під час простою автомобілів.

Як повідомляє Галінфо, за словами депутата Петра Федашка, у проекті рішення йдеться по те, щоб заборонити проїзд дорогами місцевого і державного значення Львівської області для великогабаритного транспорту вагою більше 24 тонн з навантаженням на вісь 7 тонн у випадку підвищення температури повітря до +25 градусів за Цельсієм. Заборона на проїзд дорогами області має запобігти руйнуванню асфальтового покриття і діятиме з 10 ранку до 10 вечора.

Термін дії цього рішення - 5 років.

За словами депутата, українці поважають правила і не виводять транспорт на дороги в спеку, а от іноземці на це не зважають.

Депутат Олександр Ганущин наголосив, що на Львівщині є кілька сотень працівників ДАІ, які мають слідкувати за дотриманням цих вимог на стаціонарних постах, напряклад у Великосілках та Добрянах.

"Все необхідне обладнання на постах є для того, щоб фіксувати важковаговий транспорт і зупиняти його. Коли кілька фур зупиняться на дорозі і чекатимуть до вечора, щоб поїхати, тоді фірми зрозуміють і коригуватимуть свої плани", - сказав Ганущин.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка наголосив, що тепер виконавча влада завдяки цьому рішенню має на що опиратися у врегулюванні цього питання.

Він також наголосив, що скоро на дорозі "Київ-Чоп" (ділянка біля Стрия) з'явиться стаціонарна вага для зважування автомобілів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: