У Синютки вже хваляться рішенням депутатів про схвалення проекту Перспективного плану спроможних територіальних громад

У вівторок, 7 липня, на черговій сесії Львівської облради депутати підтримали проект Перспективного плану формування спроможних територіальних громад Львівщини. За рішення про схвалення проекту проголосували 60 обранців, повідомили Дивись Інфо у прес-службі ЛОДА.

За словами голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки, цей документ є першим кроком до формування сильних громад. "Ми всі прекрасно усвідомлюємо, що в подальшому до Перспективного плану все рівно вноситимуть зміни. Тому він не вказує, що може бути лише так і більше ніяк. Але таким чином ми даємо можливість рухатись вперед громадам, які прийняли рішення про об’єднання. А тим, які ще дискутують з цього приводу, змогу остаточно вирішити, як для них буде краще", - зазначив він.

Звертаючись до депутатів, керівник області вкотре наголосив, що мова іде виключно про добровільні об’єднання: "На території області є дуже багато громад, які висловили свою позицію об’єднатись. Таким чином для них відкриваються нові перспективи, які надає Закон. І сьогодні зовсім не йдеться про насильне об’єднання. Наше завдання – лише дати їм можливість для розвитку".

Зазначимо, що відповідно до рішення обласної ради Львівська ОДА подасть проект Перспективного плану на погодження до Кабінету Міністрів України.

Проект передбачає створення 160-ти спроможних громад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: