У Палаці мистецтв презентують дві експериментальні вистави

10 липня о 19:00 годині у Львівському Палаці мистецтв, що на вулиці Коперника, 17, відбудуться прем’єри експериментальних вистав «Наречена чи тигр» (Френк Стоктон) та «Правдива історія» (китайська мудрість) від екотеатру «Wind of Сhange» та мистецького об’єднання «SoulStation», повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

За словами організаторів, особливістю події є те, що для підготовки вистав було проведено набір талановитої молоді «з народу», студентів нетеатральних вузів, які за місяць роботи стали акторами двох вищезгаданих вистав.

Темами вистав стали найближчі для більшості – любов, взаємостосунки та їх тіні, адже часто справжнє почуття плутається з «підкрадливим і хитрим» егоїзмом і бажанням володіти.

«Такого роду експеримент дає можливість розкривати людей, які мріють робити спроби у творчості, зокрема і у театральному мистецтві. Більше того, при застосуванні певних технік, багатий внутрішній світ таких акторів може розкритись і бути дуже потужним інструментом на сцені, не обмежуючись рамками і шаблонами «професійного театру». Таким чином основним завданням стає побудова зв’язку, таких собі місточків від сердець акторів до сердець глядачів», - розповів актор театру «Wind of Сhange» в ролі режисера експерименту Олександр Макаров.

Вистава "Наречена чи Тигр" за твором англійського письменника Френка Стоктона розповідає про жорстокі звичаї, які панують у середньовічному царстві та несамовиту любов, між принцесою і простим юнаком, що виникла проти волі батька.

Раптом батько-цар дізнається про їх почуття і вирішує їх розлучити. На що здатне кохання і на що здатні ми заради нього? Вистава незвичайна тим, що ставить нас в глухий кут і заставляє задуматись - А що ж таке справжнє кохання? За задумом режисера все дійство переноситься в наші часи і відбувається в одному з казино - де так само панують свої закони і звичаї світського життя.

Вистава «Правдива історія» (китайська мудрість) переносить глядача у часи правління імператорів, які мають величезну владу і статки забувають про найцінніші дари, що є в людини. Який парадокс - ті люди найбагатші і разом з тим - найнещасніші... Глядачі стають свідками того, як легко можна стати заручниками власних вчинків.

Контакти: тел. +38 (050) 951 12 90, e-mail: [email protected], для листів: 79007, м. Львів, а/с 2098.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: