Абітурієнти Львівської області – найрозумніші в Україні

Львівська область посіла перше місце серед областей із найвищим прохідним балом абітурієнтів. А 75% школярів Львівщини підтвердили високий рівень знань. Про підсумки зовнішнього незалежного оцінювання на Львівщині та вступну кампанію-2015 розповіла під час прес-конференції у вівторок, 14 липня, директор департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Олександра Небожук.

За її словами, ЗНО у Львівському регіональному центрі оцінювання якості освіти провели організовано, без системних порушень, які могли вплинути на результат. Результати тестувань свідчать про високий рівень підготовки випускників: 32 учасники отримали 200 балів з української мови та літератури;  2 учасники отримали 200 балів, склавши тест поглибленого рівня; 1 учасниця отримала 200 балів і за базовий, і за поглиблений рівні (ЗОШ № 65); 8 учасників отримали 200 балів за тест із англійської мови; 156 учасників отримали 200 балів за тест з математики;  10 учасників – з біології;  15 учасників – з історії України; 2 учасники – з фізики; 3 учасники – з географії; 1 учасник – з хімії.

Директор Львівського РЦОЯО Лариса Середяк повідомила, що найбільша явка абітурієнтів – 94,04%, була на предмет «українська мова та література». Натомість розчарувала низька популярність  математики – 84,51% (минулого року цей предмет обрали 91,04% абітурієнтів). У Львівській області для проведення ЗНО створили 52 пункти, що працювали 170 разів. Залучено  4 000 педагогічних працівників.

Під час прес-конференції також розповіли про старт вступної кампанії-2015. Умови прийому мають певну новизну, що її задекларовано у новому законі про вищу освіту. Зокрема, вступна кампанія відрізняється від минулорічної тим, що більша частина абітурієнтів подала свої заявки на вступ до львівських вишів в електронному вигляді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: