Прокуратура оскаржує в суді незаконне рішення Бродівського міськвиконкому про виділення землі

Прокуратура Бродівського району подала позовну заяву до суду про визнання протиправним та скасування рішення виконавчого комітету Бродівської міської ради «Про затвердження паспортів прив’язки та надання дозволів на встановлення тимчасових споруд на вул. Замковій в м. Бродах». Про це повідомили в листі з прокуратури у відповідь на звернення ГО «Люстрація та чесність».

Як зазначає прокурор Бродівського району Л. Головко, прокуратура зібрала матеріали, на підставі яких виконком ухвалив згадане рішення, та встановила, що це рішення суперечить законодавству.

Нагадаємо, що ГО Люстрація та чесність» звернулася до прокурора Львівської області Романа Федика з приводу рішення виконавчого комітету Бродівської міської ради від 19.08.2014 року №277 «Про затвердження паспортів прив’язки та надання дозволів на встановлення тимчасових споруд на вул. Замковій в м. Бродах», яке вважає незаконним і корупційним. Йдеться про порушення ст. 116 Земельного кодексу України, за якою право користування земельними ділянками із земель комунальної власності набувається тільки за рішенням органів місцевого самоврядування. Також всупереч законодавству відбулася передача земельних ділянок для провадження підприємницької діяльності без проведення земельних торгів. Громадські активісти також наголошували, що в переліку осіб, яким надано дозвіл на встановлення тимчасових споруд, передбачених для закладів сфери послуг, є особи, що навіть не зареєстровані підприємцями, а крім того, не зареєстровані та не проживають у Бродах, зате вони перебувають у родинних та дружніх стосунках із чільними представниками Бродівської мерії, що дає підставу підозрювати посадовців у корупційних діях.

Відповідь прокуратури

Прес-служба ГО «Люстрація та чесність»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: