Лише 27 депутатів проголосувало за надання приміщення для Кримського дому у Львові

Під час засідання сесії Львівської міської ради депутати не прийняли рішення про надання ГО «Кримськотатарський культурний центр «Кримський дім у Львові» в оренду нежитлових приміщень на вулиці Тесленка, 4, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

«Півтора роки тому, як ви знаєте, окупація спричинила те, що десятки тисяч кримських татар були змушені покинути свої домівки та виїхати з Криму. Зараз велика кількість кримських татар осіла у Львові. І ми, діячі культури, які переїхали до Львова, зараз намагаємось зробити культурні та просвітницькі заходи щодо підтримки кримсько-татарської культури та її збереження.

Депортація 44-ого року винищила майже весь культурний прошарок кримських татар, і для львів’ян, для галичан, те, що робила радянська влада дуже знайомо. Зараз окупаційна влада в Криму намагається робити те ж саме.

Тому в цьому культурному домі ми маємо на меті не тільки розвивати кримськотатарську культуру, але ще й робити спільні проекти: як українські , так і кримськотатарські. В нас є вже позитивний досвід таких етно-джазових проектів, які ми робимо у Львові а також різноманітні дискусії, лекції, де зустрічаються представники різних культур. Також в цьому приміщенні ми плануємо надалі надавати консультації юридичного, соціального та психологічного плану для внутрішньо-переміщених осіб як з Криму, так і з Донецької та Луганської області на правах нашого партнера управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Я дуже сподіваюсь, що ви підтримаєте це питання і для нас дійсно важливо мати осередок не просто розвитку культури, але і інтеграції кримських татар», - зазначив перед голосуванням Алім Алієв, співзасновник громадської ініціативи КримSOS, співзасновник ГО «Кримськотатарський культурний центр «Кримський Дім у Львові».

«Ми запросили сюди громадян нашої держави, які потрапили в окупацію, розуміючи, які лихоліття були тут на Західній Україні в минулому столітті. Ми повинні допомогти людям інтегруватися в громаду нашого міста, щоб вони не забули свою рідну мову, щоб вони могли вчити своїх дітей. Ми будемо тільки багатшими інтегруючись.

Львів завжди був містом багатонаціональним, багатоконфесійним. В цьому наша велика сила і єдність. Тому я наполегливо прошу, шановні колеги, щоб ми сьогодні проголосували цю ухвалу і дали новий імпульс, тому що в принципі, резонанс буде дуже довгий», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: