Музично-літературний проект Kafka Band виступить на фестивалі Місяць авторських читань

16 липня о 21.00 год у Львівському академічному театрі ім. Л. Курбаса відбудеться виступ чеського гурту Kafka Band, у межах фестивалю Місяць авторських читань, повідомили Дивись Інфо у прес-службі ЛМР.

Kafka Band – це музично-літературний проект з Праги, до складу його входять відомий письменник Ярослав Рудіш (автор книги «Останні дні панку в «Гельсінкі», яка в українському перекладі Т. Окопної вийшла у видавництві «Темпора»), а також художник і співак Яромір 99, вони разом працювали над трилогією коміксів «Алоїс Небел», кіноверсія якої отримала Європейську кінопремію.

На гітарі у цьому проекті грає Душан Неуверт, на бас-гітарі і мандоліні a.m.almela, на піаніно і клавішах Їржі Граділ, на ударних і перкусії Зденєк Юрчік і Томаш Неуверт.

Ця група у 2014 році в студії «Supraphon» видала альбом Das Schloss, який є саундтреком до незавершеного роману Кафки «Замок».

«В альбомі десять композицій, десять історій із «Замку». Кафку часто вважають якимось темним автором, але ми намагаємося трохи зламати це кліше. У «Замку» також багато абсурдного гумору, і це проникло й до музики», – каже Рудіш.

Пісні постали прямо зі сторінок книги, а також її коміксової адаптації, авторами якої є Яромір 99 та американець Давід Зен Майровіц. Живий виступ ефектно доповнює анімація, яку на основі ілюстрацій Яроміра 99 створив VJ Цлад.

Вхід на концерт – вільний.

Нагадаємо, у Львові триває другий тиждень міжнародного літературного фестивалю Місяць авторських читань. Щодня, у арт-кав’ярні «Квартира, 35» о 19.00 відбуваються зустрічі з відомими письменниками, публіцистами та інтелектуалами з Чехії, Польщі, Словаччини та України.

Програма фестивалю Місяць авторських читань – misyacavtorskykhchytan.com.ua

Координатор проекту у Львові: Григорій Семенчук, [email protected]

Організатори Місяця авторських читань в Україні: ГО «Форум видавців».

Головні організатори фестивалю: видавництво Větrné mlýny (м. Брно, Чехія).

Партнери з проведення заходів у Львові: Чеський центр у Києві, Львівська міська рада, МО «Дзиґа», Польський інститут у Києві, Посольство Словаччини в Києві, Генеральне консульство Республіки Польща у Львові, Літературно-інформаційний центр (м. Братислава), Туристичний альянс (м. Львів), компанія «Еврокар», компанія «ADAS», компанія «TPC», компанія «AVE».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: