Головна теза змін у МВС: не втрачаючи керованості, змінити якість, - Аваков (відео)

Про це Міністр внутрішніх справ заявив на брифінгу у м. Самбір Львівської області за результатами робочої наради, присвяченої експерименту на базі місцевої міліції, інформує прес-служба МВС.

За словами глави МВС, сьогодні в Самборі відбулася робоча зустріч (ГІПЕР тут), учасники якої обговорили черговий етап реформи МВС. Це серйозна довготривала робота по перетворенню пострадянської системи в нову систему.

– Головна теза наших змін дуже зрозуміла: не втрачаючи керованості, змінити якість, – підкреслив глава МВС.

Він зазначив, що вже прийнято Закон України «Про Національну поліцію» і всі необхідні супутні закони. Вони були напрацьовані командою фахівців МВС для того, аби змінити ситуацію у відомстві. Поліція має бути сервісним інститутом, а людина в поліцейській формі допомагала людині на вулиці.

– У нас 3 місяці для того, аби перейти від пострадянської міліції до нової поліції, від ситуації «карати і кришувати» – до ситуації «служити і захищати», – підкреслив Арсен Аваков.

Він нагадав, що в даний час тривають експерименти в Хмельницькому і Самборі, раніше подібний досвід був отриманий в Києві, де зараз вже діє патрульна служба. Експерименти тривали різний час, однак всі вони засвідчили, що кількість звернень до правоохоронців зросла в кілька разів. Зокрема, в Києві ця цифра збільшилася учетверо, в Хмельницькому – вп’ятеро, у Самборі – у півтора рази.

– Це говорить про те, що люди вірять, що можна чогось добитися, і дзвонять, – зазначив Арсен Аваков.

Ще одним викликом, який стоїть перед МВС, є необхідність здійснення інфраструктурних змін, коли бюрократи з кабінетів мають вийти на вулиці і перетворитися на реальних помічників людям. Структурні підрозділи – слідство, підрозділи спеціального призначення – мають стати ефективними.

– Люди мають відчути захист. Ось на цьому шляху ми стоїмо, – підкреслив Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ України також поспілкувався з місцевими мешканцями.

Пілотний проект реформування ОВС у Самборі нині перевірить головний міліціонер країни Арсен Аваков. Тут його чекають мешканці міста, Правий сектор та Ідея нації.

Posted by Руслан Заєць on 17 липня 2015 р.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: