НКРЕКП не віддала державний газопровід у Львові приватній фірмі

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг  на засідання, 16 липня прийняло рішення відмовити приватній компанії «Спектргаз» видати ліцензію на розподіл блакитного палива. Про це йдеться на офіційному сайті державного регулятора.

Сьогодні доля дев’ятикілометрового державного газопроводу вирішується у судах. Генеральна прокуратура України намагається повернути його у державну власність. Адже, свого часу він був приватизований разом із заводом «Іскра». Хоча вже тоді діяла заборона на відчуження державних газопроводів.

Відповідно, видача ліцензії на розподіл газу, за якою компанія «Спекторгаз» звернулася до НКРЕКП, дала б можливість підприємству цілком законно володіти та заробляти на газопроводі, який ще у 90-х роках «забрали» у держави. При цьому, труба є досить потужним інфраструктурним об’єктом для міста, адже через неї блакитне паливо постачається не лише заводу «Іскра», а й «Львівській ізоляторній компанії» та комунальному підприємству «Львівтеплоенерго», яке забезпечує подачу тепла половині Львова.

Відмову видати ліцензію голова Нацкомісії з державного регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг Дмитро Вовк обґрунтував відсутністю потрібних документів. Таким чином,  приватне підприємство не змогло отримати контроль над «трубою», через яку постачається газ щонайменше до семи населених пунктів, серед яких і Львів.

Таке рішення комісії залишає усі шанси Генпрокуратурі відстояти інтереси держави та через суд повернути дев’ятикілометровий газопровід у її власність.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: