Синютка: Людей треба переконувати, що ті, хто на фронті повинні отримати заміну (фото)

У п’ятницю, 24 липня, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка здійснив робочу поїздку у Жовківський район.

Зустріч відбулася в актовому залі Добросинської сільської ради за участю представників влади, депутатів та сільської громади.

Відкриваючи робочу зустріч, Олег Синютка попросив вшанувати хвилиною мовчання усіх військових, що загинули в зоні АТО, опісля підкреслив, що кожний, хто сьогодні на Сході захищає Україну від ворога, не може вічно бути там, «людей треба переконувати, що ті, хто на фронті повинні отримати заміну».

Опісля голова Жовківської районної державної адміністрації Надія Щур представила звіт про роботу кожної галузі, окреслила позитивні і проблемні сторони в економіці, сільському господарстві, освіті, культурі, медицині, окремо зупинилася на соціальному захисті.

- Жовківський район не промисловий, переважає бюджетна сфера, тому є дуже важливою участь у мікропроектах. Протягом поточного року в районі успішно реалізуються 22 мікропроекти. – наголосила Надія Степанівна.

Прослухавши звіт, Олег Синютка попросив особливу увагу звернути на оформлення субсидій «Восени може бути сильний удар від збільшення ціни на газ. Потрібне активне роз’яснення серед населення щодо вчасного оформлення субсидій, треба наголошувати, щоб люди не лінувалися оформлювати документи для субсидій, адже при піднятті цін на газ, вони зможуть зекономити чималі гроші».

Також перед присутніми виступила голова Добросинської сільської ради Галина Гец. Вона доповіла про стан інфраструктури на території ради, наголосила на поганий стан дороги Добросин-Бесіди, Замочок-Пили, а також попросила допомоги у відновленні тротуарної доріжки, що раніше з’єднувала Пили і Добросин та була знищена авто дорожниками під час підготовки до Євро-2014 автодорожниками. «Сьогоднішній бюджет ради - 600 тисяч гривень. Це невеликі кошти, лише на першочергові видатки, тому на ремонти доріг грошей не маємо, як також потрібна фінансова допомога на освітлення присілку Деревенка». – зазначила сільський голова.

Опісля Олег Михайлович відповів на запитання громади та прокоментував сьогоднішню ситуацію по мобілізації.

Присутні піднімали питання територіальної реформи та децентралізації, сільськогосподарського характеру, співфінансування інвестиційних проектів, піднімалось питання незавершеного будівництва Жовківської ЗОШ №2, Дублянської дитячої школи мистецтв, інші проблемні питання.

Олег Синютка пообіцяв ці питання вирішити

Олег Синютка: «Людей треба переконувати, що ті, хто на фронті повинні отримати заміну»У п’ятницю, 24 липня, голова Льв...

Posted by Галина Фесюк on 24 липня 2015 р.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: