У мистецькій галереї Гері Боумена відкриють проект Войцеха Герпнера

Мистецька галерея Гері Боумена (вул. Наливайка, 18) 31 липня о 18.00 год. запрошує на відкриття проекту GRACELAND Войцеха Герпнера (Польща). Виставка триватиме до 3 вересня 2015 р., повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР

Проект здійснено за підтримки Генерального консульства Республіки Польща у Львові, МІСТ КУЛЬТУРИ та BWA м. Кєльце.

«Проект GRACELAND – дослівно «чарівна країна». Не мається тут на увазі поверхнева краса, чи теж гламурна врода, але саме чиста і справжня, хоча й часами наївна, а часами шершава, грація. Чарівність зареєстрованих на світлинах місць випливає з їхньої автентичної надзвичайності, створеної більше чи менше продуманої діяльності людини. Світлини документують спроби «власноручного» прикрашення, забарвлення або покращення дійсності. Ці спроби бувають більше або менше вдалими, переважно безпорадними, до глибини душі щирими та кульгавими, але не про ефект тут йдеться, а про первинний намір. Важливо, що їх автори, через вроджену потребу краси, спробували поправити світ, а деякі навіть полагодити. Саме їм, наладчикам світу, присвячую цей цикл, бо хоча вони неспритні, незграбні і, як це тепер говорять, непрофесійні у тому, що роблять, залишаються автентичними.

Пластик і недоброякісні товари заливають нас всюди з невірогідною швидкістю, але завдяки доморощеним «творцям дійсності» час від часу тут і там можна потрапити на якусь незаштамповану перлину – правдиву, щиру і повну автентичної чарівності.

Світлини для циклу GRACELAND були створені головним чином у малих місцевостях Польщі. Цикл немає ніяких географічних обмежень і постійно розвивається. А так справді, то маю надію, що це лише початок і найкраще попереду. Вірю в необмежену фантазію доморощених архітекторів нашого краєвиду. Бажаю їм, собі і нам всім не зупинятися у творчих зусиллях», - зазначає митець Войцех Герпнер.

Довідка

ВОЙЦЕХ ГЕПНЕР. Народився у 1966 р. у м. Хелм Любельскі. Навчання: Краківська та Свєнтокшиська Політехніка. Займається прикладною фотографією, але не сторониться від репортажу і креативної фотографії. Використовує різні техніки: від камери-обскури до цифрових фотокамер, від елементарної фотографії до складного електронного втручання. У світлинах найбільше цікавить його настрій. Вважає, що для отримання відповідного настрою варто присвятити все – кадр, колір, чіткість...

Найбільш охоче фотографує місця, які перебувають дещо на окраїнах, провулки великих міст або провінцію, бо там можна хоча б на хвилину «спіймати дистанцію» від гладкої, загримованої, все більше пластикової дійсності.

Індивідуальні виставки: Кельце, Катовіце, Люксембург, Бромсвіл Техас США.

Нагороди на конкурсах: «CBRE Urban Photographer of the Year 2012», «Świętokrzyskie w obiektywie», «Життя прекрасне», «Кєльце інакше».

Відзначений у конкурсах : «Nikon», «Absolut».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: