Виконком затвердив Порядок надання погоджень на в'їзд туристично-атракційного транспорту у пішохідні зони

З метою організації доступу до пішохідних зон міста, які розташовані в історичному центрі Львова, збереження культурної спадщини та створення умов для розвитку туризму, сьогодні, 24 липня виконавчий комітет ЛМР затвердив Порядок надання погоджень на в'їзд туристично-атракційного транспорту у пішохідні зони міста.

Також, відповідно до цього рішення, утворена міська комісія з контролю туристичного навантаження на громадський простір. Керівник комісії - директор департаменту житлового господарства та інфраструктури, серед членів комісії – начальники управлінь туризму, охорони історичного середовища, економіки, екології та благоустрою, транспорту та зв’язку та керівник відділу промоції.

До 10 серпня цього року департамент розвитку та управління охорони історичного середовища мають розробити та подати на розгляд виконавчого комітету Концепцію туристичного навантаження на громадський простір Львова, а департаменту житлового господарства та інфраструктури - забезпечити прийом заяв для надання погоджень на в’їзд туристично-атракційних транспортних засобів до пішохідних зон міста і місця стоянок у них та подати ці заяви на розгляд міської комісії з контролю туристичного навантаження на громадський простір з врахуванням Концепції туристичного навантаження на громадський простір Львова.

Порядок надання погоджень на в’їзд туристично-атракційних транспортних засобів до пішохідних зон міста та затвердження місць стоянок для відповідних транспортних засобів набирає чинності разом з Концепцією туристичного навантаження на громадський простір Львова.

Порядок надання погоджень:

Заявник подає через Центр надання адміністративних послуг заяву на розгляд міської комісії з безпеки дорожнього руху з описом маршрутів руху та місць стоянок туристично-атракційних транспортних засобів та їхніх параметрів.

Після отримання позитивного рішення міської комісії щодо маршрутів та місць стоянок туристично-атракційних транспортних засобів заявник подає через Центр надання адміністративних послуг на розгляд міської комісії з контролю туристичного навантаження на громадський простір такі документи:

  • Витяг з протоколу міської комісії з безпеки дорожнього руху щодо маршрутів та місць стоянок туристично-атракційних транспортних засобів.
  • Копію ліцензії на право здійснення господарської діяльності з перевезення пасажирів автомобільним транспортом (за умови використання автомобільного транспорту).
  • Погодження маршруту з Відділом ДАІ з обслуговування м. Львів Управління ДАІ ГУ МВС України у Львівській області (за умови використання автобусів).
  • Витяг або виписку з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб – підприємців.
  • Довідку ветеринарної інспекції м. Львова про стан тварин (за умови використання тварин у туристично-атракційному транспорті).

Міська комісія контролю туристичного навантаження на громадський простір розглядає заяву і представлені документи та, враховуючи Концепцію туристичного навантаження на громадський простір Львова, надає погодження на в’їзд туристично-атракційних транспортних засобів до пішохідних зон міста та затверджує місця стоянок для відповідних транспортних засобів або відхиляє заяву.

Департамент житлового господарства та інфраструктури на підставі позитивного рішення міської комісії з контролю туристичного навантаження на громадський простір оформляє погодження на в’їзд туристично-атракційних транспортних засобів до пішохідних зон міста та затверджує місця стоянок для відповідних транспортних засобів і надає його заявнику. Копія погодження скеровується начальнику управління муніципальної дружини.

Департамент житлового господарства та інфраструктури має право достроково припинити дію погодження на в’їзд туристично-атракційних транспортних засобів до пішохідних зон міста у разі недотримання місць стоянок відповідних транспортних засобів, порушення правил дорожнього руху, підтвердженого протоколом працівників ДАІ, завдання шкоди суспільному майну, створення небезпеки для громадян.

Погодження на в’їзд туристично-атракційних транспортних засобів до пішохідних зон міста надається на один рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: