Львівські медики пройшли тренінг в Угорщині (фото)

Нещодавно група українських лікарів за спеціальністю «Медицина невідкладних станів» Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф пройшли дводенний тренінг-семінар на базі стимуляційного центру при клініці анестезіології та інтенсивної терапії університету ім. Й. Земельвейса в місті Будапешт (Республіка Угорщина).

Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ГУОЗ ЛОДА

Лікарі – практики навчались в університеті на запрошення угорських колег, в рамках співпраці між Угорським медичним університетом та Львівським центром медицини катастроф. Метою візиту було удосконалення знань з надання екстреної медичної допомоги на до шпитальному та ранньому шпитальному етапі за стандартами, прийнятими у країнах Європейської спільноти, алгоритмічне відпрацювання навичок в імітаційному центрі, обмін досвідом у напрямку підготовки фахівців та спеціалістів у медицині критичних станів, необхідні кроки для вдосконалення роботи навчально-тренувального відділу та створення симуляційного центру у м. Львові

Українських лікарів представляли: Мирослав Талаш – завідувач відділу медицини катастроф ЛОЦ ЛОР ЕМД МК, Олег Щебель - лікар-інструктор навчально - тренувального відділу ЛОР ЛОЦ МК, Михайло Савчин - лікар-інструктор навчально - тренувального відділу ЛОР ЛОЦ ЕМД МК, Лілія Гураль - лікар пункту медицини катастроф «Миколаїв», Андрій Сигловий - лікар пункту екстреної медичної допомоги «Червоноград», Олександра Чекас - лікар станції швидкої медичної допомоги м. Львова.

Вишкіл проводили др. Габор Фрітуз - керівник симуляційного центру та Володимир Москола - лікар-інструктор. Захід проходив у два етапи - подання теоретичного матеріалу та відпрацювання навичок на манекенах згідно складених ситуаційних завдань.

Заняття проходили по 9 годин в день у симуляційному центрі, який займає два корпуси університету. Тренінги не втомлювали, оскільки угорські колеги мають хорошу інструкторську підготовку та відповідні викладацькі дані для такого виду підготовки. Викладачі доброзичливі, заняття проходили у маленьких групах (6 чоловік) за методом інтерактивної гри. Інформація добре структурована, подавалася дуже доступно, легко запам’ятовувалася. Методика викладання («плановий позитивний досвід») сприяла виробленню мотивації до самовдосконалення та створювала позитивну атмосферу у спілкуванні.

Впродовж усього часу, львівські лікарі активно відпрацьовували практичні навики на сучасних манекенах-симуляторах, які є доступні усім студентам, лікарям-інтернам, курсантам які проходять навчання в медичному університеті м. Будапешт.

Окрім навчального процесу, лікарі познайомились з навчальною - матеріальною базою університету, системою надання екстреної медичної допомоги, як на до шпитальному етапі так і на початковому шпитальному рівні.

Також угорські колеги-медики допомогли львівським лікарям у напрацюванні теоретичних навичок для майбутніх інструкторів, а саме: правильне складання презентацій, лекцій та вміння зацікавити слухача. Адже навчальний процес, включає не лише подання лекційного матеріалу, а потребує від лікаря-інструктора добрих ґрунтовних та чітких практичних знань та навиків. У процесі спілкування колеги-медики обох країн обговорювали наявні проблеми в галузі медицини, та можливі методи їх вирішення. Особливе значення відводилось питанням екстреної медичної допомоги.

Після закінчення навчання львівські медики щиро подякували своїм угорським колегам за здобуті знання та навики, якими вони щиро поділилися та в подальшому сподіваються на плідну співпрацю. Львівські лікарі, що працюють у службі екстреної медичної допомоги, отримали ще один вагомий рівень як теоретичної так і практичної підготовки, що буде використовуватися у щоденній професійній роботі. Лікарі – інструктори навчально - тренувального відділу Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф цими знаннями та навиками доповнять програму підготовки медичних працівників та внесуть свої пропозиції щодо створення повноцінного стимуляційного центру в нашій установі.

угорщина угорщина2 угорщина3 угорщина4

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: