У Львові садок №110 відновлюють після вивільнення від орендарів

Цього року ухвалою сесії Львівської міської ради від 19.01.2015 року № 4261 «Про міський бюджет м. Львова на 2015 рік» (із змінами) передбачено обсяг видатків на 184 об’єкти до фінансування на загальну суму 84 984 361,37 грн. Зокрема, ведуться роботи з відновлення дошкільного навчального закладу №110, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

«Це приміщення дошкільного навчального закладу, який функціонував до 1996 року, після цього приміщення було передано в оренду до 2014 року.

В 2014 році ми розірвали договір оренди і почали відновлювати приміщення цього дошкільного навчального закладу. Одразу ж була організована охорона приміщення і до місяця часу ми розпочали ремонтні роботи. Станом на сьогодні маємо повністю відремонтовану одну групу, ведуться роботи по капітальному ремонту сходової клітки і приміщення спортивного, актового залу та ще двох груп. Окрім того маємо окремо передбачені кошти на облаштування дитячих майданчиків на території садка для трьох груп.

Я вважаю, що це унікальний момент, адже він стільки років не функціонував, а мікрорайон Левандівка і даний район - це райони, які потребують садків і тут не вистарчає місць для усіх дітей. Цей заклад стане своєрідною розв’язкою для мешканців Левандівки і району Окружної», - зазначила Галина Слічна, директор департаменту гуманітарної політики ЛМР.

«Тут на три групи зможемо прийняти близько 90 дітей. Усі групи в місті переповненні, а по нормах має бути по 20 дітей в групі. У Львові немає жодного садка з таким показником - всюди дітей більше, але є той факт, що щоденна відвідуваність у садках становить 60%. Тобто постійно в групах перебуває 17-20 дітей», - додала Галина Слічна.

3-груповий дошкільний навчальний заклад №110 на вул. Сухій, 8 відповідно до рішення Львівської міської ради від 22.11.1996 № 631 реорганізований у ІІ корпус ДНЗ №128.

З 1996 року приміщення ДНЗ були передані в довгострокову оренду. З метою забезпечення дітей місцями у дошкільних навчальних закладах, у жовтні 2014 року приміщення на вул. Сухій, 8 були вивільнені від орендарів ТзОВ «Ваги Аксіс Україна».

Загальна площа вивільнених приміщень становить 680,3 м ².

Кошторисна вартість виконання робіт з капітального ремонту сходової, 2-х груп, актового (спортивного) залу, фасаду, харчоблоку, пральні становить 950 тис. грн.

В грудні 2014 року відновлено приміщення для функціонування однієї групи.

В бюджеті розвитку 2015 року передбачено асигнування в розмірі 800 тис. грн. для відновлення двох груп у дошкільному навчальному закладі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: