У Львові відбулась творча імпреза «Місця щасливих людей»

24 липня 2015 року в бібліотеці сімейного читання №43, що на Стрийській, 79, відбулося відкриття виставки живопису Ольги Падовської та презентація «Книжки про Малковичі» від Олени Падовської на відзначення пам’яті 80-річчя батька, львівського митця Мирослава Падовського. Творча імпреза проходила під назвою «Місця щасливих людей», повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

Присутні на виставці жваво обговорювали питання «Що є щастя?». На це вплинула назва, яку сестри запозичили з пісні Андрія Кузьменка – «Місця щасливих людей». Декламували поезію Марійки Підгірянки, Степана Чарнецького і сучасних поетів.

Бесіда проходила на тлі трьох сонячних полотен – «Гавань», «Сонячні дні. Площа Звенигородська. Будиночок органіста» та «Замок у Свіржі». На зустрічі зійшлися учасники літоб’єднання «Сходи», членкині товариства «Рідна Школа», члени товариства «Надсяння» і гурт педагогів ім. Марії Пекар, загалом багато талановитих і небайдужих людей.

«Зрежисована, як екскурсія від картини до картини дія знайомила глядачів з подіями трагічного для українців ХХ ст. і з тим, як вони відбилися на долі однієї родини, – розповідає Олена Падовська. – Коли дивитися на ці полотна, на книжку, яку читають, і тепер читатимуть у цій бібліотеці, то в черговий раз переконаємося, що вічність – у спогадах близьких нам людей. Пригадується життєствердний рядок із пісні Скрябіна: «І до сих пір я тут є!..».

1 2 2n 3

Контактна особа: Олена Падовська, тел. 063-838-03-62.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: