В середу у Львові посилять заходи безпеки

У середу, 29 липня, у Львові урочисто відзначатимуть 150-ліття від дня народження Митрополита Андрея Шептицького. Зокрема, о 10.00 год. в Архикатедральному соборі Святого Юра відбудеться Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолить Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ. Опісля на мирян очікує урочисте посвячення пам’ятника Андрею Шептицькому на Святоюрській площі та мистецька програма. Для зручності мешканців, які не зможуть потрапити до собору, на площі перед пам’ятником А.Шептицькому будуть споруджені екрани, де відбуватиметься пряма трансляція Божественної Літургії, повідомили Дивись Інфо у прес-службу ЛМР.

«В середу до Львова приїжджає дуже багато гостей. Буде Блаженніший Святослав, Владики, буде багато депутатів Верховної Ради. Усі приїжджають, щоб відсвяткувати 150-ліття від дня народження Митрополита Андрея Шептицького. Буде урочисте Богослужіння в Соборі св. Юра, потім – урочисте відкриття пам’ятника.

Ми занадто дрібні, щоб зрозуміти велич Митрополита Андрея Шептицького. Тому потрібне час. Але головне, щоб ми, святкуючи ювілей Митрополита, мали час, щоб прочитати слово Митрополита, почитати історію його життя, його мудрі настанови. Коли читаєш його мудрі звернення до вірян, які написані сто років тому, таке враження, що вони написані для сьогоднішнього дня. Митрополит мав великий дар передбачення, велику Божу ласку.

Ми з нетерпінням очікуємо, коли Вселенська церква визнає його святим, бо він насправді є святий. Коли ти заходи в каплицю і молишся до Митрополита Шептицького, він дає своє просвітління, завжди знаходиш вирішення найскладнішої проблеми.

Для Львова це дуже велика подія, для України також. Митрополит Андрей – людина вселенського масштабу. Такі люди народжуються раз на сто років», - зазначає міський голова Львова Андрій Садовий.

Зараз триває активна підготовка до святкувань.

Зокрема, визначені місця для паркувань усіх прочан, які приїдуть до Львова на урочистості із зазначенням маршрутів громадського транспорту, які курсують наближено до пл.Св.Юра (вул. Городоцька (цирк), вул. С.Бандери, пл. Кропивницького, перехрестя вул. Шевченка - вул. Городоцька).

Як зазначили в управлінні транспорту та зв’язку ЛМР, з місць паркування до собору св. Юра можна буде дістатись такими маршрутами:

Шевченківський район:

  • вул. Клепарівська, 39 (стадіон «СКА») – автобус №28 до зупинки «Цирк»
  • вул. Батуринська (стоянка біля скверу) - автобус №28 до зупинки «Цирк»
  • просп. Чорновола, 95-100 (місця відведені для зупинок транспортних засобів) – автобуси №17, 28, 31, 34, 41, 51
  • вул. Шевченка 24-72 (вздовж вулиці) - звідти через Ярослава Мудрого буде зручно дійти пішки до площі св. Юра, або автобус №49 до зупинки «Цирк».

Сихівський район:

  • вул. Зелена, 147 (ТЦ «Арсен») – автобуси №15, 24, 46
  • пр. Червоної Калини, 60 (ТЦ «Арсен») – автобуси №7, 16, 32, 41, 42, 46
  • пр. Червоної Калини, 42-52 (бокова смуга руху) - автобуси №7, 16, 32, 41, 42, 46
  • пр. Червоної Калини, 57-77 (бокова смуга руху) - автобуси №7, 16, 32, 41, 42, 46
  • пр. Червоної Калини, 62 (ТЦ «ВАМ») – автобуси №7, 16, 32, 41, 42, 46
  • вул. Стрийська,199 (стадіон «Арена Львів») - автобуси №10, 25, тролейбуси №2, 20.

Залізничний район :

  • вул. Городоцька, 300 (ТЦ Метро) - автобуси №21, 28
  • вул. Виговського, 100 (супермаркет «Сільпо») – автобуси №16, 21, 33, 45, 48, тролейбус №10
  • вул. Патона, 37 (ТЦ Арсен) – автобус №21, тролейбус №10
  • вул. Любінська, 168 (Аеропорт) – автобус №48, тролейбус №9.

Франківський район:

  • перехрестя вулиць Наукова-Кн. Ольги – автобуси №10, 25, 41, 51, тролейбуси №2, 20
  • вул. Наукова, 35а ( супермаркет «Сільпо») - автобуси №10, 25, 41, 51, тролейбуси №2, 20.
  • вул. Княгині Ольги, 120 (ТЦ Арсен) - автобуси №10, 25, 41, 51, тролейбус №2, №20.

Личаківський район:

  • пл. Є. Петрушевича - автобуси №24, 46, трамваї №1, 9
  • вул. А.Вахнянина, 29 (територія прилегла до Центру творчості дітей та юнацтва Галичини) – трамвай №7
  • вул. О. Довбуша – пішки до вул. Підвальної, далі – автобуси №15, 29, 36, трамваї №6, 7.

Також для забезпечення комфортного доїзду прочан до площі Св. Юра, буде збільшено кількість автобусів та посилено роботу громадського транспорту на існуючих маршрутах.

Крім того, у зв’язку з можливим великим напливом прочан, які прийдуть вшанувати митрополита Андрея на площу св. Юра, 29 липня з 7.00 год. до 20.00 год. відбудеться перекриття руху транспорту вул. Є. Озаркевича (зі сторони вул. Городоцької), вул. Шептицьких (від вул. Сєченової), вул. Митрополита Андрея (зі сторони С.Бандери), вул. Устияновича (від вул. К. Рилєєва), вул. Листопадового Чину (від вул. Гоголя), вул. Новаківського (зі сторони вул. Листопадового Чину) та вул. Матейка (зі сторони вул. Листопадового Чину).

А пішою ходою на площу можна буде дістатися з боку основних вулиць: Листопадового Чину та вул. Митрополита Андрея та інших бічних вуличок, за винятком вул. Озаркевича, рух по якій буде перекритий повністю, оскільки вона використовуватиметься для організації проведення заходу.

Завершаться заходи з нагоди відкриття пам’ятника Митрополиту Андрею в Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької. Тому прохання до мешканців та гостей міста обмежити заїзд та паркування приватних авто в центр міста в післяобідню пору. Також 29 липня буде обмежений заїзд великогабаритного транспорту до міста. Львівська міська рада просить усіх учасників дорожнього руху з розумінням поставитися до ситуації.

«Щодо організаційних речей, то спільно з Церквою ми пропрацювали заходи безпеки: з міліцією, Державтоінспекцією, СБУ, управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, ЛКП «Муніципальна дружина» та медичною службою міста. Тож міліція та муніципальна дружина забезпечуватимуть порядок під час проведення заходу, поблизу площі Св. Юра чергуватимуть бригади швидкої медичної допомоги, а також буде забезпечено біотуалети та смітники у спеціально відведених зонах. У зв’язку із підвищеним рівнем безпеки та масовим скупченням людей, прохання не брати з собою скляну тару під час проведення заходу на площі. Сама площа задля комфорту прочан буде розділена турнікетами на кілька секцій. Під час заходу будуть працювати волонтери, які матимуть усю необхідну інформацію та скеровуватимуть людей у відповідні зони розташування на площі. Волонтерів можна буде розпізнати по футболках і кепках із зображенням митрополита Андрея Шептицького», - зазначив Євген Бойко, начальник управління внутрішньої політики ЛМР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: