Військових НАТО випробовують холодом

Про це сьогодні, 28 липня, під час дискусії на тему: «Як багатонаціональне навчання «Репід Трайдент-2015» зміцнює колективну безпеку Європи та світу? Проблеми в спільному виконанні завдань та шляхи їх вирішення», що відбулася у Львівському прес-клубі, заявив командир 18-ї багатонаціональної бригади, полковник США Зейн Джонс (Zane Jones).

- Молодим лейтенантом, прибувши до Німеччини посеред зими, я повинен був вже знайти свій взвод, коли він вже проходив навчання. Це було своєрідним тренінгом для мене. І той холод, який там був, це також можна вважати своєрідним випробуванням, - каже він.

Представник командування бригади США сержант-майор Джемс Брекінріч  згадує про свій перший досвід військових навчань також як про випробування сильним холодом.
- Це було в 1989 році, в форті Кеймпс в Кореї. Ми мали подолати від 50-и до 70-и кілометрів. Це було в лютому, було дуже холодно. Ці навчання відбувалися в районі демілітаризованої зони між Північною і Південною Кореями, - згадує він.

Представник Канади, офіцер з бойової підготовки, капітан Роб Хастингс (Rob Hastings), каже, що в перших своїх тренуваннях він брав участь солдатом, звичайним рядовим.
- Тоді я думав, що я буду гламурним піхотинцем. Насправді нічого в тому не було гламурним. І вже потім, коли я став офіцером, я завжди прислухався до своїх сержантів, тому що вони були в центрі всіх подій, - каже він.

Офіцер зі зборуирання та обробки інформації з Польщі, майор Войцех Якубчук (Wojciech Jakubczuk) свої перші тренування проходив у Польщі.
- Вони тривали 64 дні і складалися з двох польових тренувань. Перші з них проходили біля Балтійського моря, а потім нас перевезли в самий центр країни, - згадує поляк.

Свої перші у житті військові навчання згадує з гумором і керівник Західного регіонального медіа-центру Міноборони України, полковник Олександр Поронюк.
- Я тоді прибув до свого підрозділу дуже налаштований на високі матерії. Але побут, екстремальні умови та холод давався взнаки Я хотів застосувати свої теоретичні знання на практиці Але зрозумів, що треба слухатися досвідчених командирів та сержантів, - каже він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: